Ben jij van plan om je tuin of die leuke plantenbak op te fleuren met verschillende bloembollen? Maar wanneer en hoe moet je deze bloembollen nou eigenlijk planten? Hieronder bespreken wij alles wat jij moet weten over het planten van bloembollen.

Bloembollen planten

Je kent ze vast wel, bloembollen. Bloembollen zijn die bollen die je onder in de grond moet stoppen en waar je dan in de lente plezier van hebt. Je kunt je dus al wel voorstellen dat het de bedoeling is dat ze uitkomen in de lente. Je kunt ze dus het beste in de herfst planten, maar zorg er wel voor dat je ze plant voor de vorst. Zo weet je zeker dat de wortels zich al geworteld hebben voordat de grond bevriest. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de bloembollen niet plant wanneer de grond nat is, je wil natuurlijk niet dat de bloembollen verrotten.

Belangrijk over het planten

Nu je weet wanneer je je bloembol plant, is het natuurlijk ook van belang dat je weet hoe diep je de bol moet planten. Daarnaast is het van belang om te weten wat voor bloembol je hebt. Heb je een hyacintenbloembol, dan weet je dat die ongeveer vijf centimeter boven de grond uitkomt. Dit zou betekenen dat die tien centimeter de grond in moet. Er wordt dus aangeraden om de bol twee keer zo diep te planten als dat de plant hoog zal worden. Zodra je deze regel aanhoudt weet je eigenlijk wel zeker dat je hem diep genoeg plant. Ook is het van belang dat je als je meerdere bollen wil planten, er genoeg ruimte tussen zit. Zorg er minimaal voor dat er twaalf centimeter tussen zit. Je wilt natuurlijk niet dat ze door elkaar gaan groeien.

Hoe plant je de bloembol?

Zodra je een mooie plek hebt gevonden voor een prachtige bloem, is het natuurlijk tijd om deze te gaan planten. Dit kan erg gemakkelijk. Eerst zal je natuurlijk een gat moeten graven en vervolgens kun je wat voeding of potgrond toevoegen. Vervolgens leg je de bloembol in het gat, natuurlijk is het van belang dat de bol met de punt omhoog wordt geplant. Vervolgens gooi je het gat dicht en geef je de bol water. Dan is het wachten tot het lente is en kun je genieten van de prachtige bloemen.

Pagina beoordelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *