zamioculcas zamiifola

Iedereen kent de zamioculcas zamiifola wel, oftewel de ZZ-plant. Deze plant is namelijk een van de populairste kamerplanten van dit moment. Maar wist je dat je deze bijzondere plant op verschillende manieren kunt stekken? Ben jij hier nou benieuwd naar? Lees dan gauw verder!

ZZ-plant stekken op water

Zoals hierboven benoemd werd, zijn er verschillende m anieren waarop jij jouw zamioculcas zamiifola kunt stekken. De eerste manier is het stekken op water. Deze manier is vrij simpel, wel is het belangrijk om te weten dat deze plant giftig is. Je kunt dus het best even handschoentjes aan doen, om huidirritatie te voorkomen.

Allereerst kun je ervoor kiezen om zo’n tien centimeter van een stengel van jouw plant te knippen en deze vervolgens op water te zetten. Ook kun je ervoor kiezen om wat blaadjes van de plant te pakken en deze vervolgens op water te zetten. Het nadeel hiervan is dat het erg lang kan duren voordat deze gaat wortelen. Zodra de stekjes wortels hebben gekregen en deze ongeveer vijf centimeter lang zijn, kun je ze gaan verpotten in aarde en heb jij een nieuw ZZ-plantje. 

zz-plant stekken

Zet jouw stek direct in de aarde

Ook kun je ervoor kiezen om jouw stek direct op aarde te zetten. Wel is het dan van belang om een hele stengel te gebruiken. Op deze manier kan de stengel oftewel de stek zichzelf gaan wortelen in de aarde. 

Verzorging ZZ-plant

Allereerst heeft deze plant eigenlijk vrij weinig water nodig. Dit omdat deze plant goed water kan opslaan. In de zomer heeft de ZZ-plant misschien eens in de week water nodig. Is het winter of herfst dan is een keer in de maand genoeg. Daarnaast heeft de ZZ plant vrij weinig licht nodig en zal hij het goed doen op een donkere plek.

Veelgestelde vragen

Moet je een ZZ-plant bemesting nodig?

Je kunt in het voorjaar jouw ZZ-plant bemesten, op deze manier zorg je ervoor dat hij sneller zal groeien. 

Is de ZZ-plant giftig?

Ja, de ZZ-plant is giftig en kan zorgen voor flinke huidirritatie.

Hoe groot kan de ZZ-plant worden?

Aardig groot, tot wel 60 centimeter. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *