Wil jij een hek toevoegen aan je tuin? Wil je graag wat meer privacy in je tuin door er een hek neer te zetten? Weet je nog niet welk hek het beste is en waar je op moet letten? Lees dan snel verder!

1. Voordelen

Er zijn vele voordelen aan het hebben van een goed hekwerk in je tuin. Het hebben van een hek om je tuin zorgt er voor dat je een stuk veiliger in je tuin kan zitten, want zo heb je minder kans op diefstal. Als je een hekwerk kiest dat is gemaakt van metaal dan schrikt dat vaak de dieven af. 

Ook is het hebben van een mooi hek om je tuin een flinke aanwinst, want mocht je ooit gaan verhuizen dan vinden mensen het erg mooi om te zien dat er al een goed en mooi hekwerk om staat. Dit kan er dus ook voor zorgen dat je huis sneller verkoopt. 

2. Verschillende soorten

Je hebt natuurlijk erg veel verschillende soorten hekwerken waar je uit kan kiezen. Een groot voordeel hieraan is dat je op die manier wel een hek kan kiezen dat helemaal je wens is. 

Zo kun je kiezen voor een gaashekwerk, dit is het goedkoopste hekwerk dat je kan halen, dit soort komt ook vaak voor op boerderijen. Dit is een best simpel design en wordt vaak ook gebruikt om een specifiek gedeelte af te zetten. Op dit soort hekwerk kan je ook gemakkelijk prikkeldraad toe passen. 

Bij dit hekwerk zit het eigenlijk wel in de naam, maar sierhekwerk wordt vaak gekocht door de mooie uitstraling die het heeft. Dit hekwerk geeft een mooie en sierlijke uitstraling. Je hebt dan ook de keuze of je een moderne of klassieke uitstraling wil. Dit hekwerk is makkelijk te onderhouden en is ook nog eens duurzaam. Je moet het hekwerk af en toe eens schoonmaken, maar dat is het dan ook vaak.

3. Kwaliteit

Het is ook erg belangrijk bij het kiezen van je hekwerk dat je rekening houdt met de kwaliteit. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het hek blijft staan, ook tijdens een storm. Je wilt niet hebben dat je elke keer als het waait dat je het hek weer moet oprapen. Een voorbeeld van een stevig hekwerk is bijvoorbeeld een stalen hek. Een stalen hek is erg stevig en gaat ook lang mee. Het is dan wel belangrijk dat je palen uitzoekt die dezelfde kwaliteit zijn. Je moet dan gaan kiezen tussen tussenpalen, hoekpalen en eindpalen.

4. Afmetingen 

De afmetingen van het hekwerk zijn ook erg belangrijk om rekening mee te houden, want je wilt natuurlijk niet dat je hek te laag is en dat iedereen er alsnog over heen kan kijken. Het is ook niet de bedoeling dat het hekwerk te lang is, want dat heeft niet een mooi gezicht. 

Het verschilt ook nog met waar je het hek neerzet als je hem bijvoorbeeld in de voortuin plaatst, dan wordt het aangeraden om het hek wat lager te doen, maar juist in de achtertuin wat hoger.

De hoogte is niet het enige waar je op moet letten, maar de breedte is ook belangrijk. Je moet het namelijk allemaal zo meten dat het goed past en dat het ene stuk niet langer is als de andere kant.

5. De poort

Ook de poort is een belangrijk onderdeel om over na te denken als je aan het kijken bent voor een hekwerk. Het eerste wat je moet doen is het doel bepalen van het poortje. Ben je namelijk op zoek naar een poortje dat er vooral voor de sier staat of wil je echt een poortje dat vaak gebruik wordt. Vaak heeft een poortje al wel een slot erop. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je minder kans hebt op ongewenst bezoek.

Je moet ook kijken of het poortje goed bij het hekwerk past, vaak wordt bij bijvoorbeeld een houten hekwerk ook gekozen voor een houten poort.

Is het plaatsen van een hekwerk een goede aanwinst?

Jazeker, als je ooit zal willen verhuizen zal je merken dat het hebben van een mooi hekwerk een groot voordeel is, want veel mensen vinden dit erg mooi bij een huis.

Waar moet je op letten bij de afmetingen van het hekwerk?

Het is handig om op te letten dat de hoogte en de breedte goed zijn van het hekwerk.

Wat is een voordeel van het hebben van een hekwerk?

Een groot voordeel voor het hebben van een hekwerk in de achtertuin is dat je meer privacy hebt.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *