Verhuizen is altijd erg chaotisch. Alle spullen moeten mee naar het nieuwe huis. Er zijn natuurlijk ook fragile spullen die moeilijker zijn te verhuizen. Hier vallen jouw kamerplanten ook onder. Hoe kun je nou het beste je groene pareltjes inpakken en meenemen? Bekijk hieronder de beste tips!

Controleer je plant op ziektes en beestjes

Het is erg belangrijk dat voor je je planten in gaat pakken, je ze eerst controleert op ziektes en beestjes. Je wilt natuurlijk niet dat dat ene plantje al jouw kamerplanten besmet. Zorg er dus voor dat als je een beestje of iets geks tegenkomt, je het eerst behandelt, of je de plant apart vervoert. 

Planten inpakken

De kleine planten kun je meestal bij elkaar in een doos zetten, maar met de grote planten is dit een ander verhaal. Deze planten zal je stuk voor stuk moeten sjouwen. Ook kan het zijn dat je sommige planten plat zal moeten neerleggen, omdat staand niet past.

Het is dan handig om krantenpapier of een stuk karton op de potgrond te leggen. Zo voorkom je dat de aarde overal en nergens heen gaat. Ook kun je om de potten te beschermen dekens of krantenpapier gebruiken zodat ze niet breken. Dit is ook handig om te doen bij de kleine plantjes in de doos.

Buitentemperatuur

Als je gaat verhuizen heb je natuurlijk onwijs veel spullen die allemaal moeten worden verhuisd. Soms moet je even spullen voor je deur zetten om ze later allemaal een plekje te kunnen geven. Het is belangrijk dat als je je kamerplanten even buiten laat staan dat ze goed bedekt zijn tegen verschillende temperaturen.

Voor de meeste planten zijn temperaturen onder de vijftien graden al schadelijk als je ze hier te lang in laat staan. Je kunt daarom bijvoorbeeld je planten verpakken in krantenpapier. In de zomer is het belangrijk om  je planten niet pal in de zon te laten staan. Zo kunnen de bladeren van de plant verbranden. Zonde! Zorg er dus voor dat je goed oplet, hoelang en waar je de planten laat staan.

Verbouwen

Als je je planten al neer hebt gezet, maar je bent ook aan het verbouwen is het handig om hier rekening mee te houden. De meeste planten vinden het namelijk niet erg leuk om stof op te vangen. Misschien kun je even je planten in een andere kamer zetten? Of kunnen je planten misschien ergens anders tijdelijk terecht?

Een goede plek

Het is belangrijk dat je van tevoren al weet waar je je planten wilt neerzetten. Zo kun je, als je bent aangekomen, de planten meteen neerzetten. Het is belangrijk dat je sommige planten lekker in het zonnetje zet, of juist in de schaduw. De overgang voor jouw planten kan best wel even wennen zijn. Kijk dus niet op van een geel blaadje.

Veelgestelde vragen

Hoe kun je het beste planten vervoeren?

Je kunt kleine planten bij elkaar zetten in een doos, zodat ze rechtop vervoerd kunnen worden. Grote planten kun je beschermen door ze in te pakken met noppenfolie.

Moeten planten acclimatiseren?

Wanneer jij jouw plant uiteindelijk op zijn nieuwe plekje hebt gezet, moet deze plant wel even acclimatiseren. Hij kan dan tekenen vertonen dat het niet zo goed gaat met de plant, maar dit kan wijzen op de acclimatisatie.

Kunnen kamerplanten buiten staan?

Als je in de zomer gaat verhuizen, kan een plant prima even buiten wachten totdat hij naar binnen mag. In de winter is het echter een ander verhaal. Het mag in ieder geval niet kouder zijn dan 15 graden.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *