schaduwdoek

Een schaduwdoek is helemaal hip and happening. Je kunt op een eenvoudige manier schaduw creëren, maar daar blijft het niet alleen bij. Dankzij een schaduwdoek ontstaat er ook een knusse plek in de tuin waar je gezellig onder kunt borrelen, lunchen en bijkletsen. Een schaduwdoek is dus een echte must have voor iedereen die de tuin eens gezellig wil aankleden.

Maar, voor welk schaduwdoek kies je? Er zijn verschillende soorten schaduwdoeken te vinden. Hieronder zetten wij de vijf beste voor je op een rij.

schaduwdoek

Lijst met 5 beste schaduwdoeken

Met een schaduwdoek tover je een plek in de tuin om tot een schaduwrijke, gezellige plek. Hieronder volgt de lijst met de vijf beste schaduwdoeken die wellicht ook een plekje mogen krijgen in jouw tuin.

Sol Royal schaduwdoek

Het schaduwdoek van Sol Royal heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding. Met dit doek creëer je in jouw tuin een knus hoekje. Bovendien is dit doek stabiel en ook nog eens weersbestendig. Je kunt ‘m dus gewoon buiten laten hangen, zonder bang te hoeven zijn dat je hem de volgende dag beschimmeld aantreft.

Pro Garden schaduwdoek

Het schaduwdoek van Pro Garden is de ultieme vervanger voor de parasol. Dit kan een ideale uitkomst zijn voor als je bijvoorbeeld een kleine tuin hebt of alleen een balkon. Je kunt dit schaduwdoek aan drie hoeken bevestigen. Zorg er overigens wel voor dat je een helling creëert zodat het water weg kan lopen.

Perel schaduwdoek

Net als vele andere schaduwdoeken heeft ook dit schaduwdoek vier punten om mee te bevestigen. Hiermee creëer je een mooi schaduwplekje in de tuin. Het is wel belangrijk om te benoemen dat je bij dit doek geen bevestigingsset krijgt.

Lumaland schaduwdoek

Het schaduwdoek van Lumaland kan worden gebruikt als schaduwdoek, maar ook als windscherm én scherm om meer privacy te creëren. Hiermee is het een veelzijdig doek dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Ook heeft dit schaduwdoek een zonwerende werking.

Fop en Bij schaduwdoek

Ben je op zoek naar een groot schaduwdoek? Dan is het schaduwdoek van Fop en Bij misschien wel wat voor jou. De afmetingen hiervan zijn namelijk 3,6 meter x 3,6 meter. Hiermee kun je dus een mooi stuk schaduw in jouw tuin creëren, waar je gezellig onder kunt zitten. Daarnaast zal het doek snel drogen, waardoor het geen schimmel zal krijgen.

De voordelen van een schaduwdoek

Een schaduwdoek is in menig tuin niet meer weg te denken. En dat is ook niet zo gek, want een schaduwdoek heeft veel voordelen. Zo is het voornaamste voordeel dat een schaduwdoek simpelweg voor schaduw zorgt. Dit is natuurlijk prettig voor jou, maar is ook fijn voor jouw planten die graag in de schaduw staan. Maar daarnaast geeft een schaduwdoek ook een gezellige uitstraling aan de tuin, en tegelijkertijd een chique sfeer. Daarnaast zijn ze ook nog eens eenvoudig te bevestigen. Wat wil je nog meer?

Conclusie

We snappen dat jij ook een schaduwdoek wil. Voor meer sfeer in de tuin én natuurlijk voor meer schaduw. Weet je niet welk schaduwdoek het beste bij jou past? Hieronder zetten we nogmaals de vijf beste schaduwdoeken voor je op een rij.

Veelgestelde vragen

Wat is een schaduwdoek?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een schaduwdoek een doek om schaduw te creëren. 

Is een schaduwdoek hetzelfde als een zonnedoek?

Een schaduwdoek en een zonnedoek zijn inderdaad hetzelfde product.

Hoe maak je een schaduwdoek schoon?

Je kunt een schaduwdoek schoonmaken door er simpelweg met een vochtige doek overheen te gaan. 

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *