graslelie stekken

Een graslelie is een van de makkelijkste planten om te verzorgen. Gelukkig is het stekken van een graslelie net zo eenvoudig als het verzorgen ervan. Hoe je deze eenvoudige maar toch leuke plant kunt stekken, zetten we hieronder voor je op een rij.

3 manieren om de graslelie te stekken

Er zijn welgeteld vier manieren om de graslelie te stekken. Allemaal zijn het vrij eenvoudige manieren om de graslelie te vermeerderen. We zullen ze voor je opsommen.

1. Stekjes afknippen en in de grond zetten

Een makkelijkere manier om te stekken bestaat er volgens mij niet. De stekjes van de graslelie groeien namelijk gewoon in de lucht! Deze zijn groot genoeg wanneer er luchtwortels aan komen. Wanneer je wortels eraan ziet verschijnen is het tijd om de stek eraf te knippen en deze in een eigen potje te stoppen.

2. Plant scheuren

Een rigoureuze manier wellicht, maar je kunt de graslelie ook stekken door deze in stukken te scheuren. Je haalt de plant uit zijn potje en scheurt simpelweg de kluit in stukken. Dit worden vervolgens allemaal nieuwe graslelies. En wees niet bang: een graslelie is een sterke rakker, hij gaat niet zomaar dood.

3. Stekjes afknippen en op het water zetten

Deze manier lijkt wel wat op de eerste manier, alleen zet je de stek nu niet in de grond maar in het water. Het fijne van deze manier is dat je niet hoeft te wachten totdat er wortels aan de stekjes komen. Wanneer je de stek op het water zit komen er namelijk vanzelf wortels aan.

Zo verzorg je de graslelie

De kans is groot dat je binnen no time een heel huis vol graslelies hebt. Een graslelie is namelijk een eenvoudige, snelgroeiende plant. De verzorging van deze plant kan dus ook niet drastisch verkeerd gaan. Toch zetten we het even voor je op een rijtje.

De graslelie wil graag een vochtige grond hebben. Geef hem dus regelmatig een scheutje water, maar let op dat je dit niet té vaak doet. Ook wil de graslelie graag beneveld worden door de plantenspuit en staat deze plant graag op een lichte plek.

In deze video leer je hoe je de graslelie moet verzorgen

Veelgestelde vragen

Is het stekken van een graslelie makkelijk?

Het stekken van een graslelie is net zo makkelijk als de verzorging ervan: heel eenvoudig! Er bestaan zelfs meerdere manieren om de graslelie te stekken.

Hoe stek je een graslelie?

Je kunt de kluit in tweeën scheuren, maar je kunt ook de stekjes – die in de lucht groeien – in het water of in de grond zetten.

Hoe wil de graslelie verzorgd worden?

Een graslelie houdt van een vochtige omgeving en staat graag op een lichte plek.

5/5 - (1 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *