beste waterbol

Ben jij vaak weg van huis, of vergeet jij jouw planten gewoon weleens? Dan kan een waterbol een goede uitvinding zijn. Met een waterbol geef jij namelijk altijd een kleine hoeveelheid water aan jouw plant. Een waterbol wordt ook wel een waterdruppelaar of een watersysteem genoemd. Hieronder zetten we de zes beste waterbollen voor je op een rij.

Zo werkt een waterbol

Een waterbol vul je met water en steek je vervolgens in de potgrond van jouw plant. Langzaamaan zal er water druppelen uit de bol, zodat de grond altijd lichtvochtig zal zijn. Wanneer de potgrond droog is zal er namelijk water uit de bol komen. Houd er overigens wel rekening mee dat niet elke plant hier dol op zal zijn. Planten die liever droog staan hebben geen baat bij een waterbol, aangezien een waterbol de grond altijd lichtvochtig houdt. Verdiep je daarom eerst in de plant en zijn behoeften, voordat je een waterbol gaat aanschaffen.

Lijst met 6 beste waterbollen

Hieronder zetten we de zes beste waterbollen voor je op een rij, zodat jij jouw plant altijd voorziet van water zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.

Groots waterbol

De waterbollen van Groots zijn ideaal voor als je op vakantie of een paar dagen van huis bent. Deze waterbollen kun je vullen met wel 250 milliliter water, zodat jij even geen omkijken meer hebt naar jouw plant. De waterbol zal geleidelijk druppen water afgeven zodat de plant altijd lichtvochtig is. 

Minismus waterbol

De waterbollen van Minismus zijn simpel, maar doen wel gewoon hun werk. Je vult deze bollen, steekt ze in de aarde en vervolgens heeft jouw plantje altijd water. Ook in deze bollen kunnen 250 milliliter water. Houd er wel rekening mee dat deze bollen een scherpe onderkant hebben. Steek de bollen dus niet te hard in de aarde, zodat je de wortels heel laat.

Skyard waterdruppelaar

De waterdruppelaar van Skyard is ideaal. Zoals de naam al doet vermoeden laat de waterdruppelaar druppels vallen in de aarde. Het fijne van deze waterdruppelaar is dat je de druppelsnelheid kunt instellen. Bovendien is het een set van 10: zo kun jij maar liefst 10 plantjes voorzien van die extra druppen water. Ook hierbij is het opletten geblazen met de scherpe onderkant, waar gemakkelijk wortels van de plant mee kunnen worden doorboord.

Devos waterdruppelaar

Dankzij de waterdruppelaar van Devos voorzie jij jouw planten niet alleen van een extra slok water, de planten worden ook nog eens opgeleukt. Deze waterdruppelaar heeft namelijk een leuk ontwerp. Zo ziet de waterdruppelaar eruit als een vogel. Ook deze steek je in de grond en daarna kun je water gieten in de bek van de vogel. Handig, want zo hoef je niet iedere keer de waterdruppelaar uit de plant te halen. 

Daarnaast is de onderkant van de druppelaar voorzien van terracotta. Dat is handig, want terracotta geeft heel langzaam water door. Zo voorkom je dat jouw plant een te grote hoeveelheid aan water krijgt.

Ter Steege watergeefsysteem

Ook het watergeefsysteem van Ter Steege is gemaakt van aardewerk. Dat heeft een groot voordeel, want dit materiaal laat langzaam water door. En het fijne van dit systeem is dat je deze bollen met water gewoon op de aarde kunt leggen, zonder dat er iets in de wortels van de plant wordt gestoken. 

Relaxdays watergeefsysteem

De waterdruppelaars wat Relaxdays zijn handig en ook prettig voor de plant. Dit watergeefsysteem is namelijk ook gemaakt van terracotta. Dit materiaal zorgt ervoor dat er heel langzaam water wordt afgegeven aan de plant. Je steekt de waterdruppelaar in de grond en zet er een flesje met water bovenop. Zo heeft jouw plant altijd toegang tot water.

Volledige lijst met 6 waterbollen

Veelgestelde vragen

Wat is een waterbol?

Een waterbol is een bol gevuld met water, die je in de aarde van jouw plant kunt steken. Een waterbol geeft op die manier geleidelijk water af aan de plant, zodat de plant niet zal uitdrogen.

Hoe werkt een waterbol?

Wanneer de aarde droog begint aan te voelen zal de waterbol druppels afgeven aan de aarde van de plant. De waterbol zal niet direct leeglopen, aangezien de waterbol vacuüm wordt gezogen. Er komt namelijk geen nieuwe lucht bij.

Is een waterbol geschikt voor iedere plant?

Nee, een waterbol is niet geschikt voor iedere plant. Niet iedere plant houdt er namelijk van om altijd maar een vochtige grond te hebben. Check daarom eerst de behoeften van de plant voordat je deze een waterbol geeft.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *