aquariumplanten

Een aquarium is een mooi gezicht om te zien. Je kunt een aquarium zelf inrichten naar eigen wens, maar vooral de kleurrijke vissen zullen de eyecatcher zijn in het aquarium. Toch is het ook belangrijk om te denken aan aquariumplanten. En dit is niet de meest eenvoudige opgave. Hoe je de juiste aquariumplanten kiest, zetten we hieronder voor je op een rij.

Aquariumplanten hebben een functie

Aquariumplanten kies je natuurlijk omdat ze mooi zijn, maar dat is niet het enige dat belangrijk is om op te letten. Waterplanten hebben namelijk wel degelijk een functie. Ze zorgen er namelijk voor dat het water schoon blijft, algen worden tegengegaan en ook is het een plekje om te schuilen voor de vissen.

Zo kies je de juiste aquariumplanten

Daarnaast is het belangrijk om niet zomaar wat aquariumplanten bij elkaar te zoeken. Het is belangrijk om deze zoektocht met nauwkeurigheid te ondergaan. Planten kunnen namelijk hoog worden en moeten dus ook passen in jouw aquarium. Daarnaast heeft de ene plant een andere behoefte dan de andere plant. Denk maar aan de pH-waarde van het water en de temperatuur van het water. Ook wil de ene plant voeding krijgen en de ander niet. Houd hier dus rekening mee.

Zo snoei je aquariumplanten

Achtergrond, midden en voorgrond

Wanneer je op zoek bent naar aquariumplanten kom je gegarandeerd de begrippen achtergrond, midden en voorgrond tegen. Deze begrippen geven aan waar de plant moet komen te staan. Achtergrondplanten moeten op de achtergrond staan, omdat ze groot worden. Middenplanten staan in het midden en voorgrondplanten staan op de voorgrond.

4x aquariumplanten op een rij

Wil je richting het tuincentrum om daar wat aquariumplanten aan te schaffen? Dan kun je eens kijken naar de onderstaande aquariumplanten. Let er wel op dat je dus kiest voor planten die bij elkaar passen.

  1. Hoornblad: Het hoornblad kan prima leven in zowel koud als warm water. Daarnaast zal dit plantje razendsnel groeien, dus jouw aquarium is zo gevuld. Een snoeibeurt kan dit tegengaan.
  2. Waterpest: Nog zo’n snelgroeiende plant in dit rijtje, en dit keer de waterpest. Dit plantje is eenvoudig te verzorgen, maar wil zo nu en dan wel een beetje voeding krijgen.
  3. Mosbal: Een mosbal is inderdaad letterlijk een balletje van mos. Deze zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens heel makkelijk. Ze doen het namelijk eigenlijk altijd goed.
  4. Javavaren: Ook de javavaren is een heel eenvoudig plantje. Deze past ook goed in ieder aquarium en is ook nog eens leuk om te zien. Deze plant groeit langzaam.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als ik de verkeerde planten in mijn aquarium heb staan?

Als je de verkeerde planten in jouw aquarium hebt staan, kan het zijn dat er algen ontstaan, dat het water vies wordt en dat planten dood kunnen gaan.

Waarom zitten er algen in mijn aquarium?

Als je algen ziet in jouw aquarium kan dat meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat de verkeerde planten in jouw aquarium staan, maar het kan ook zijn dat jouw aquarium te licht staat of te donker. Het kan zelfs liggen aan de hoeveelheid vissen in jouw aquarium.

Hoe maak je een aquarium schoon?

De buitenkant van het aquarium maak je schoon met een vochtige doek, en de binnenkant maak je schoon met een algenschraper. Ook moet je regelmatig het water verversen.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *