Iemand feliciteren met een verjaardag, een geslaagd examen, je liefde verklaren, succes of beterschap wensen? Dit doe je natuurlijk met een kaartje en een mooi boeketje bloemen. Maar hoe weet je nou de juiste bloemen te kiezen? Hier zijn een aantal bloemen die perfect zijn als gift.

De roos

De roos wordt gezien als een van de meest romantische bloemen om te geven. Dit is al eeuwen zo, en staat dus nu nog steeds symbool voor de liefde. Dan hebben we het vooral over rode rozen, maar wist je dat een andere kleur ook een andere betekenis heeft? Als je het hebt over bijvoorbeeld vriendschap, dan moet je de gele roos hebben. Sinds de Victoriaanse tijd was dit de taal om je gevoelens uit te spreken.

De tulp

Wil je lekker traditioneel zijn, lekker Hollands en een variatie aan kleur? Dan zijn tulpen de bloemen die je zoekt!

Tulpen komen in kleuren en betekenissen. De een staat voor wat diepere gevoelens, de ander voor geluk of enthousiasme. Er zijn zelfs tulpen die per bloem meerdere kleuren bevatten. Kortom, een simpele maar kleurrijke keuze!

De ranonkel

Deze ietwat minder bekende bloemen staan in het teken van de lente: de ranonkels! Wat is er nou beter dan de aankondiging van nieuw leven in de natuur? De kleuren die voorkomen in deze soort zijn vooral de mooie warmere contrasten, zoals de ondergaande zon. Wit, paars, rood, oranje, geel of roze. De betekenis staat ook weer ergens anders voor. Met de ranonkel laat je vooral de term charme zien. Ook deze werd gebruikt in de Victoriaanse tijd, met de simpele boodschap: ik vind je mooi. 

De lelie

Je ziet ze vaak in kleine vijvertjes, prachtige lelies! Ze komen vooral voor met de kleuren wit en roze, maar er zijn ook rode en oranje versies. Lelies zijn mooi licht, en je kunt ze dus makkelijk spotten in het wild. Ze hebben een sterke geur, die voor velen heerlijk kan zijn, maar ook voor sommigen enorm kan stinken. Als je weet dat de ontvanger gevoelig is voor geuren, geef dan een dubbelbloemige lelie mee. Die missen de meeldraden, en dus ook de sterke geur. Ook goed om te weten is dat deze bloem gevaarlijk kan zijn voor katten!

De zonnebloem

Als je voor een en al vrolijkheid wilt gaan, dan moet je de grootste zonnebloem hebben!

Zonnebloemen kun je herkennen aan hun bekende felgele blaadjes en het zwartbruine middenstuk. Wil je weten waar ze voor staan? Geluk, voorspoed, vrolijkheid en bewondering. Klinkt eigenlijk wel logisch voor een bloem dat lijkt te zijn gemaakt voor de schijnwerpers.Wat ook leuk is om te weten, ze zijn eigenlijk super slim! Als ze eenmaal doorhebben waar de zon staat, dan draaien ze hun kop ernaar om het op te vangen. 

De anjer

En last but not least, hebben we de beeldige anjer in ons lijstje. Een simpele bloem die voor koninklijkheid, romantiek, hartstocht en verlangen staat. Hij komt van nature dicht bij het Middellandse zeegebied in vele kleuren voor, maar je kunt ook zelf heel gemakkelijk de kleuren aanpassen door kleurstoffen in het water toe te voegen. De stengels absorberen het gekleurde water en zo krijgen de blaadjes de gewenste kleur. Handig toch?

Tips!

Mocht je klaar zijn om het cadeau te doen, doe er dan een mooi strikje omheen, en vergeet het kaartje niet! Een cadeau bestaat natuurlijk niet alleen uit een bosje bloemen. 

Hoe verzorg je een zonnebloem?

Wat gebeurd er als katten in contact komen met lelies?

Lelies zijn giftig voor katten! Ze trekken katten aan, en laten ze achter met een niervergiftiging. Ga hiervoor zo spoedig mogelijk naar de dierenarts!

Waar komen tulpen oorspronkelijk vandaan?

Iedereen denkt meteen dat tulpen uit Nederland komen, want wij hebben toch die beroemde tulpenvelden. Dit is eigenlijk niet correct, ze komen oorspronkelijk uit het verre land van China! Ze worden vaak naar Nederland geëxporteerd, omdat er veel vraag naar is. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *