Een nieuwe plant bij je verzameling is erg leuk natuurlijk, maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe plant. Je wil natuurlijk geen miskoop, of een plant die heel snel dood gaat. Hieronder lees je over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe plant.

Bekijk de plant goed

Als je ervoor kiest om nieuwe plantjes te kopen in het tuincentrum, is het van belang om de plant goed te bekijken. Het kan namelijk zijn dat er plantjes zijn met ziektes of beestjes. Deze plantjes wil je natuurlijk niet in huis halen, want voor je het weet worden al jouw planten besmet. Dit zou erg zonde zijn!

Conditie

De conditie van een plant is natuurlijk ook erg belangrijk. Je wilt natuurlijk geen zieke of zielige plant kopen. Sommige mensen willen soms juist wel zo’n zielig plantje kopen, om deze op te knappen en als het ware te redden. De meeste planten overleven dit nog niet en is dus best zonde van je geld. Het is dus verstandig om een kamerplant te kopen die er goed en blij uitziet. Voor mooie en goed verzorgde kamerplanten kun je het best terecht bij een tuincentrum. Bij sommige bouwmarkten verkopen ze ook planten, helaas worden deze meestal niet goed verzorgd. Als je hier toch een plantje wilt kopen is het dus belangrijk om de plant goed te bekijken.

Research

Als je al van te voren weet wat voor plant je wilt, is het handig om research te doen. Ga even googelen, dan weet je hoe je de plant moet verzorgen en of dit een handige plant voor jou is. Ook als je in de winkel bent en je ziet een mooie plant, zoek dan even snel wat info. Je wilt niet met een miskoop thuiskomen. Meestal staat er ook wel informatie bij de plant in het tuincentrum, maar hier wordt je vaak niet echt wijzer van. Daarom is research voordat je de plant koopt best wel belangrijk.

Vervoer en plek

Zorg ervoor dat als je naar huis rijdt, je nieuwe groene pareltje veilig staat. Je wil natuurlijk niet dat je plant direct schade krijgt. Bij de meeste tuincentra ligt er bij de uitgang inpakpapier, maak hier zeker gebruik van. Eenmaal thuis aangekomen is het van belang dat jouw plant een mooie en goede plek krijgt. Niet teveel zon, of juist veel zon? Het is allemaal van belang om dit te weten.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste standplaats voor mijn plant?

Check altijd op het bijgeleverde kaartje waar jouw nieuwe plant moet komen te staan.

Wat is het verschil tussen direct en indirect licht?

Direct licht is zonlicht dat direct op jouw plant terechtkomt, zonder te worden onderbroken. Indirect licht wordt onderbroken, door bijvoorbeeld een gordijn.

Hoe zie ik of mijn plant ziek is?

Een plant is ziek wanneer de bladeren er niet meer mooi uitzien: gele bladeren, bruine bladeren of gevlekte bladeren. Ook kan het zijn dat de plant beestjes heeft. Check dit goed.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *