Een specifieke richting waar je tuin staat kan veel uitmaken. Zo zijn er planten die beter groeien in het zuidelijke klimaat en andere kunnen er helemaal niet tegen. Het is allemaal zo verwarrend om uit te zoeken, dus is het handig als je dit dus weet! Hier zijn een aantal planten die perfect zijn voor een tuin op het zuiden. 

Roos

De roos staat als symbool voor de romantiek en elegantie. Wist je dat deze mooie bloem perfect is voor het zonnige klimaat? Ze geven die straling die jij zo mist in jouw tuin en ruiken ook nog eens heerlijk. Een chique en strakke tuin is dan het resultaat.

Lavendel

Als je van een heerlijke geur houdt en gek bent van de kleur paars, dan is de lavendel zeker iets voor jou. Ook deze groeit in overvloed in de zon en geeft de tuin een rustige sfeer. Lavendel heeft een geur die je kalm en rust toedient en je heerlijk in slaap kan sussen als het erop aankomt. 

Salie

Deze plant geeft paars een nieuwe naam en past perfect voor de natuurlijke uitstraling die je in jouw tuin wilt hebben. Hij doet het uitstekend op droge grond. Salie komt ook voor in andere kleuren, als paars niet jouw ding blijkt te zijn. Dus de keuze is reuze!

Zonnebloem

Het kan ook niet anders. Welke bloem is er zonniger dan de zonnebloem zelf? Deze stralende schoonheid wordt de eyecatcher van jouw tuin. Het geeft een vrolijke sfeer die je niet meer kwijt kan raken. Niet alleen dat, het geeft ook nog eens diepte, omdat ze erg hoog kunnen worden. 

Tomaten- en peperplanten

De hete temperaturen zorgen voor een perfect klimaat dat deze planten steunen in hun groei. Ze geven je tuin wat meer leven en wat meer pit, letterlijk! Want niet alleen passen deze erg mooi in jouw tuin, ze zijn ook nog eens nuttig. Zo heb je makkelijk tomaten of peper, die je kunt gebruiken voor verschillende maaltijden. 

Aloe vera

Deze plant staat bekend om zijn helende eigenschappen voor je tere huid en is essentieel om in jouw tuin te hebben. Deze plant is het warme weer en de stralende zon gewend en groeit hier supergoed in. Aloë vera kan ook erg makkelijk worden verzorgd, geen onnodige moeilijkheden die jij in huis moet hebben, dus!

Bougainvillea

Deze kleurrijke klimplanten staan maar al te graag lekker in het zonnetje! Als je van veel verschillende kleuren in jouw tuin houdt, dan is dit een hele goede aanwinst. Dit is ook een populaire keuze als je dus met kleur werkt. Bougainvillea is een plant die zeker in dit lijstje thuishoort. 

Veelgestelde vragen:

Hoe voorkom ik uitdroging bij mijn planten?

Om te voorkomen dat planten oververhit raken in de zomer, kun je ervoor zorgen dat ze voldoende schaduw krijgen tijdens de heetste uren van de dag, regelmatig water geven om de bodem koel te houden en middelen gebruiken om vocht vast te houden. 

Hoe voorkom ik dat mijn planten te veel water binnenkrijgen? 

Om te voorkomen dat planten verdrinken tijdens regenachtige periodes, kun je ervoor zorgen dat de bodem goed nat is door het gebruik van stukken grond die hogerop liggen, het toevoegen van bijvoorbeeld mest aan de grond en het vermijden van te veel water geven met de hand.

Welke planten kunnen vlinders aantrekken in een tuin op het zuiden?

Ja, planten zoals vlinderstruiken, lavendel, verbena, zonnehoed, ijzerhard en rudbeckia trekken vlinders en vogels aan met hun bloemen en zaden. Het toevoegen van deze planten aan je tuin kan bijdragen aan het ecosysteem in je tuin en laat het tot leven komen. Een goed ecosysteem is belangrijk, ook al is het een kleine tuin.  

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *