Groene inhoudsopgave

Heb jij een bananenplant en krijgt deze stekjes? Dat betekent dat jouw plant erg blij en gezond is. Maar wat moet je met deze stekjes en hoe stek je ze? Hieronder lees je hoe je je jouw bananenplant het best kunt stekken.

Stekken

Als jouw bananenplant stekjes heeft ontwikkeld, is het natuurlijk wel van belang dat ze groot genoeg zijn om te stekken. Het is namelijk belangrijk dat de stekjes groot genoeg zijn dat ze wortels hebben. Het is ook van belang dat de wortels tijdens het stekken zo weinig mogelijk worden beschadigd. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat de stekjes groot genoeg zijn, voordat je ze over pot. Vervolgens is het tijd om de aarde rondom het stekje te verwijderen, het valt aan te raden om dit te doen wanneer de aarde wat aan de droge kant is. Zodra je de aarde hebt weggehaald, zie je als het goed is de wortels van het stekje en de moederplant. Bovendien is het belangrijk dat je voorzichtig het stekje eruit haalt, en probeer dit zoveel mogelijk met je vingers te doen. Zodra je het stekje bijna uit de pot hebt, zal je merken dat hij nog vast zit aan de moederplant. Snijd het stekje van de moederplant af, maar zorg er natuurlijk wel voor dat je niet teveel weghaalt. Je wil natuurlijk niet dat het stekje het alsnog niet zal overleven. 

Overpotten

Zodra je je stekje bij de moederplant hebt weggehaald is het natuurlijk belangrijk dat hij zijn eigen plekje krijgt. Zorg ervoor dat je de stek in een mooie grote pot zet, deze pot moet gevuld zijn met luchtige en licht vochtige potgrond. Hier zal jouw stekje het beste in kunnen gaan groeien en ontwikkelen. Geef hem daarna nog wat water en jouw baby bananenplant zal het helemaal naar zijn zin hebben. Ook de moederplant kan wat extra aandacht gebruiken. Geef haar misschien wat extra verse potgrond en een goede scheut water. Zo zal de moederplant er ook weer prima bovenop komen, om wellicht weer nieuwe babyplantjes aan te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.