bananenplant/musa

Haal die junglesferen maar in huis! De bananenplant is een echte eyecatcher, mede dankzij zijn grote bladeren. Deze groene vriend heeft niet heel veel aandacht nodig; zolang je ‘m in de zon zet en een flinke slok water geeft is hij tevreden.

Oorsprong

De bananenplant wordt ook wel musa genoemd. De musa is weer familie van de Musaceae en komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Tegenwoordig is deze plant ook in veel tropische gebieden te vinden.

Dier- en kindvriendelijk

Zeker! De bananenplant doet geen vlieg kwaad.

Water

De bananenplant houdt wel van een plens water op zijn potgrond. Dat is ook niet zo gek, want de bananenplant bestaat voor tachtig procent uit water. Hij vindt het ook lekker om zo af en toe besproeid te worden met een plantenspuit. Wanneer de bananenplant te veel water heeft gekregen, begint de plant te ‘huilen’. Hierdoor komen er druppels te hangen aan de bladeren.

Licht

De bananenplant houdt van véél licht. Zet hem daarom ook op een plek in huis waar veel zonlicht komt, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Wees niet bang als er bruine randjes op de bladeren komen; dit is een normaal proces van de bananenplant.

Voeding

In de zomer lust de bananenplant wel wat voeding. Geef hem daarom eens in de twee weken wat voeding. Zo wordt de bananenplant ook een stukje groter.

Verpotten

De bananenplant is een snelle groeier. Wanneer het nog een jonkie is, mag die elk jaar in een nieuw huisje. Als het een wat oudere plant is kun je hem beter een keer per twee jaar verpotten. Let erop dat de nieuwe pot zo’n twintig procent groter moet zijn dan de oude.

Lijst met de beste bananenplant aanbiedingen

Pagina beoordelen?