Heb jij een bromelia en ben jij benieuwd hoe je deze kunt stekken? Hieronder vertellen wij jou alles over het stekken van deze bijzondere plant. Wist jij dat een ananasplant ook een bromelia is? Deze kan je dus ook op dezelfde manier stekken. Lees hieronder snel verder!

Bromelia stekken

Zoals veel mensen weten groeit de bromelia maar één keer in haar plantenleven. Maar niet getreurd, je hoeft deze prachtige plant niet meteen weg te gooien. Dit omdat de bromelia ook zelf stekken groeit. Deze stekken komen vanzelf tevoorschijn zodra de plant in bloei staat of net niet meer in bloei staat. Heeft de bromelia nog geen stekken? Dan moet je nog even wachten.

  • Kies een stekje die minstens een kwart van de moederplant is. (hoe groter hoe meer slagingskans)
  • Haal de moederplant uit de pot en haal aarde van de plant af, zodat je makkelijk bij de stek kan. 
  • Snijd de stek van de moederplant af, zorg ervoor dat je genoeg wortels meeneemt. Ook kan je ervoor kiezen om de stek van de moederplant af te breken, deze stek heeft dan nog geen wortels. Alsnog zal deze stek gaan wortelen zodra hij in de grond komt. 
  • Zet je bromelia stekken in een pot met luchtige potgrond. 

Verzorging bromelia

De bromelia vindt het heerlijk om op een plek te staan met indirect zonlicht. Daarnaast is het belangrijk dat de grond licht vochtig blijft. Het is belangrijk dat de grond zeker niet te nat is, dit kan er namelijk voor zorgen dat de wortels gaan rotten. Zodra je een oudere bromelia hebt die goed geworteld is kan je er ook voor kiezen om water te geven in het hart van de bromelia. Het is wel belangrijk dat je plant goed geworteld is en dat het geen stekje meer is.

Veelgestelde vragen

Hoelang gaat een bromelia mee?

Een bromelia gaat ongeveer drie jaar mee, hierna is hij uitgebloeid en krijg je stekjes.

Hoe vaak bloeit een bromelia?

Een bromelia bloeit slechts één keer in haar leven.

Kan een bromelia buiten?

Een bromelia kan in de zomer wel buiten staan, dit omdat deze plant van warme plekken houdt.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *