Mevrouw die bloem van Bromelia vast wil pakken

De bromelia is een grote familie van zo’n 2600 plantensoorten. Ook de ananasplant en de aechmea behoort tot zijn gezinnetje. Het is een ongekend populaire plantensoort; je kunt hem herkennen aan zijn vrolijke, gekleurde bloem in het midden.

Oorsprong

De bromelia is te zien op veel plekken in de wereld. Zo kun je ‘m onder andere spotten in de woestijnen van Peru en in de Andes. De bromelia groeit daar op de gekste plekken, waaronder op hoogspanningskabels en op bomen.

Dier- en kindvriendelijk

Yes! Gelukkig is de bromelia niet giftig.

Water

De bromelia vindt het niet erg om een keertje droog te staan. Geef hem overigens wel een keer in de week water. Als je hem water geeft, moet je niet vergeten ook de bloem water te geven. Dit is namelijk een opslagbron. Wanneer de bladeren slap beginnen te hangen, mag je hem voorzien van een slokkie. 

Licht

De bromelia houdt van indirect zonlicht. Te veel zonlicht zal namelijk het blad verbranden waardoor de plant sneller uitdroogt. Zet hem ook niet te donker. Als hij te donker staat kan hij zijn kleur verliezen. 

Voeding

In de bloeiperiode mag je de bromelia een keer in de twee weken voeding geven. Geef hem overigens minder dan de aanbevolen hoeveelheid, dit is al genoeg voor de bromelia.

Verpotten

Het is niet nodig om de bromelia te verpotten. Ze leggen helaas het loodje als de bloem is uitgebloeid. Ze gaan daarom ook maar ongeveer een jaar mee.

Lijst met de 8 beste Bromelia aanbiedingen

Pagina beoordelen?