Erwtenplantje in pot

De Senecio Rowleyanus oftewel het erwtenplantje, is een erg populaire hangplant. Ook al is deze plant niet een makkelijke plant, kan je hem alsnog op makkelijke manieren stekken. Ben jij benieuwd hoe jij een erwtenplantje stekt? Hieronder bespreken wij het allemaal. 

Erwtenplant stekken

Er zijn twee verschillende manieren waarop je deze bijzondere plant kan stekken. Denk hierbij aan het stekken in aarde en water. Allebei de manieren zijn erg simpel. Allereerst kies je een mooie stengel uit van minstens tien centimeter uit en knip je hem daarna van de moederplant af. Vervolgens haal je het onderste blad van de stengel af en zet je hem daarna op water of aarde.

Zodra de wortels ongeveer vijf à tien centimeter lang zijn kan je hem uit het water halen en overpotten in een potje. Zodra je ervoor gekozen hebt om het stekje direct in aarde te zetten dan is het belangrijk om het stekje niet al te veel water te geven, wacht dan ook met water geven totdat de aarde helemaal droog is. Na ongeveer een maandje krijgt ook dit stekje wortels en kan dit mini plantje zich optimaal ontwikkelen.

Verzorging Erwtenplant

Zoals hierboven al benoemd werd is een Erwtenplantje niet het makkelijkste plantje dat er bestaat. Dit omdat het plantje niet van te veel water houdt. Geef daarom om de twee weken wat water. Daarnaast is het van belang dat het plantje in indirecte zonlicht staat, hij houd er namelijk niet van om erg lang in de volle zon te staan.

Daarnaast is het belangrijk dat je het Erwtenplantje eens in de twee weken wat plantenvoeding geeft, dit omdat deze plant in het voorjaar extreem veel energie gebruikt voor nieuw bladgroei. 

Veelgestelde vragen

Is de Erwtenplant giftig?

Ja, de Erwtenplant is voor zowel mens als dier giftig. Dieren kunnen er erg ziek door worden. Mensen kunnen last krijgen van irritatie of eventuele blaren in de mond. Ook kan je last krijgen van misselijkheid en andere nare bijwerkingen.

Moet je een Erwtenplant verpotten?

Ja, zodra de pot te klein wordt voor je Erwtenplant wordt het aangeraden om hem over te potten in een grotere pot. Daarnaast wordt het ook aangeraden om, om de twee a drie jaar het plantje te verpotten. Op deze manier heeft jouw erwtenplantje nieuwe voedingsstoffen en heeft het een positieve werking op de groei en watergift. 

Wanneer kan je het beste je Erwtenplantje verpotten?

Het best is om elke plant te verpotten in het voorjaar. Dit omdat de schade die je aanricht aan de wortels het snelst worden geheeld. 

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *