balkon met geraniums

Wist je dat je ook balkonplanten zoals de Geranium kunt stekken? De Geranium oftewel Pelargonium door experts genoemd is een erg gemakkelijke balkon/tuin plant. Wil jij weten hoe je het beste een Geranium kunt vermenigvuldigen? Hieronder bespreken wij hoe je het beste jouw Geranium kan stekken.

Geranium stekken

Zoals hierboven al even genoemd werd, kan je op een gemakkelijke manier jouw Pelargonium stekken.

  • Knip een stengel van ongeveer tien centimeter van de top van de moederplant af. Zorg er wel voor dat deze stengel nog niet in bloei is.
  • Verwijder de onderste bladeren van de stek. Zodra je ziet dat er bloemknopjes aan de stek zitten, haal je deze er ook af.
  • Doop de geranium stek in de stekpoeder en doop hem daarna in stekpoeder en zet hem in aarde. Zorg ervoor dat je het stekje op een lichte plek zet. Geef af en toe een klein beetje water, maar zorg er wel voor dat de grond niet te nat is. Na een tijdje zal je zien dat de mini Geranium zich goed zal ontwikkelen en heb je in het voorjaar nieuwe Geraniums om in de tuin te zetten. 

Verzorging Geranium

Zodra je de mini-Geraniums hebt gestekt is het van belang dat ze zich gaan ontwikkelen op een lichte plek. Zorg ervoor dat je hem af en toe een klein beetje water geeft. Na een tijdje zal je stekje gaan groeien. Het is erg belangrijk dat je stek maar ook de moederplant tijdens de vorst op een vorstvrije plek staan. Zodra het vorst seizoen voorbij is, kan je de plantjes in het voorjaar weer naar buiten zetten. 

Zomer

In de zomer is het belangrijk dat je je Geranium geregeld water geeft, denk hierbij bijvoorbeeld aan twee keer per week. Het is belangrijk dat de grond niet helemaal uitdroogt. Zorg ervoor dat  tijdens een erg warme dag je de planten elke dag water geeft. Op deze manier ga je uitdroging tegen. Ook is het belangrijk om in de periode van mei tot oktober jouw Geraniums wat extra terrasplanten voeding geeft. Op deze manier zullen jouw Geraniums het gelukkigst zijn.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende soorten Geraniums zijn er?

Er zijn tot wel over de 250 verschillende soorten Geraniums.

Zijn de Pelargonium en de Geraniums hetzelfde?

Ja, experts noemen de Geraniums vaak Pelargoniums, in de volksmond worden dit vaak gewoon Geraniums genoemd.

Zijn Geraniums giftig?

Ja, Geraniums zijn giftig

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *