De Maranta is een erg populaire kamerplant, dit omdat hij een prachtig patroon heeft op de bladeren. De Maranta wordt vaak vergeleken met de Calathea, toch is dit zeker niet dezelfde plant. Zodra de Maranta gelukkig is en ouder wordt, word het een heuse hangplant. Maar wist je dat je deze plant ook makkelijk kan stekken? Hieronder bespreken wij hoe je dit doet en waar je rekening mee moet houden.

Stekken

Het stekken van een Maranta is hetzelfde als hoe je dit doet bij een Calathea. De Maranatha stek je erg gemakkelijk. Allereerst is het van belang dat je plant verschillende steeltjes heeft, aan deze stelen zitten verschillende bladeren. Zodra je je plant wilt gaan stekken is het de bedoeling dat je een steel kiest met minstens drie verschillende bladeren. Zodra je dit gedaan hebt kan je daarna het steeltje op een vaasje zetten. In de loop van de tijd zullen er wortels uit het bolletje van de steel gaan groeien. 

Zodra de wortels ongeveer vijf centimeter zijn, kan je het plantje in een pot met potgrond zetten. 

Verzorging Maranta

Een Maranta kan je erg gemakkelijk verzorgen. Een Maranta houd van indirect zonlicht, zodra hij zijn bladeren gaan hangen of niet meer soepel open en dicht slaan is het van belang dat hij meer zonlicht krijgt. Het is belangrijk dat je de Maranta van onderen water geeft, op deze manier zal de plant het water het beste opnemen. Al met al is een Maranta een zeer gemakkelijke plant en heeft hij niet veel meer nodig dan licht en water.

Veelgestelde vragen

Hoe stek je een Maranta?

Een Maranta kun je heel eenvoudig stekken door een stengel in het water te zetten. Let er wel op dat je de oksel van de stengel in het water zet, want hier groeien de wortels uit.

Is de Maranta een klimmer of een hanger?

Een Maranta is een hangplant. Jouw stekje zal op een gegeven moment dus ook gaan hangen.

Hoe vaak moet ik mijn stekje water geven?

Nadat je het stekje van het water hebt overgepot in de grond, is het belangrijk om de grond licht vochtig te houden. Geef de stek daarom iedere week water.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *