Het blijft lastig om planten in huis te nemen als je niet zeker weet of ze giftig zijn voor jouw viervoeter. Dat is natuurlijk logisch, want er bestaan een hoop planten die wél giftig zijn voor dieren. En natuurlijk willen we voorkomen dat ons diertje met zo’n plant de hort op gaat. Gelukkig bestaan er ook een aantal planten waar jij je geen zorgen om hoeft te maken als jouw kat er een hapje van eet. Hieronder ontdek je welke dat zijn.

1. Bananenplant / Musa

De bananenplant, ook wel de Musa genoemd, is een echte eyecatcher dankzij zijn grote bladeren. Het bootst dan ook meteen die junglesfeer na. Daarnaast is deze plant volledig dier-proof. Ook is het een hele makkelijke plant; hij houdt van veel water. Als hij veel water heeft gekregen, begint hij te ‘huilen’ door water door zijn bladeren af te geven. 

musa

2. Graslelie

De graslelie: een keer wat anders dan kattengras. Katten – en daarnaast ook honden – vinden graslelies geweldig. Naast dat onze huisdieren fan zijn van de plant, zijn wij dat ook. Deze plant staat leuk in het interieur en ze zijn makkelijk te stekken. Let er wel op dat lelies (lees: bloem) wel hartstikke giftig zijn voor jouw dieren. Pas dus op met dat mooie boeket dat je op tafel hebt staan.

graslelie

3. Pannenkoekplant / Peperomioides

De pannenkoekplant is niet meer weg te denken in deze tijd. Deze plant heeft een ware comeback gemaakt en dat is ook niet zo gek, want de pannenkoekplant ziet er gewoon supercool uit. Het leuke aan deze plant is dat deze heel veel stekjes maakt, mits die gelukkig is. Dit betekent dat binnen no time jouw huis vol staat met pannenkoekplantjes. Natuurlijk zijn ze ook leuk om weg te geven zodat je nog meer mensen kunt aansteken met de plantenobsessie. Daarnaast is deze groene vriend geheel veilig voor jouw viervoeters.

pilea

4. Calathea

Wij zijn echte liefhebbers van de Calathea. Zo is deze plant prachtig om te zien, is het een ‘levende’ plant en hij is ook nog eens aardig voor jouw harige vrienden. Deze plant sluit namelijk in de nacht zijn bladeren en opent deze weer als het licht begint te worden. Geweldig, toch?

Ook de calathea komt aan bod als niet-giftige plant

5. Bromelia

Je zult denken dat de bromelia giftig is door zijn gekleurde en exotische bloem. Gelukkig is dat niet waar: de bromelia is een diervriendelijke plant. Daarnaast is de bromelia een makkelijke plant. Zo hoef je deze niet veel water te geven en hij kan op een lichte plek staan. Wist je trouwens dat je via de bloem van de bromelia water moet geven?

bromelia

Veelgestelde vragen

Kun je zien of een plant giftig is voor dieren?

Nee, aan de buitenkant kun je niet zien of een plant giftig is voor dieren.

Welke planten zijn niet giftig voor dieren?

Een aantal planten die niet giftig zijn, is de calathea, graslelie, varen en pannenkoekplant.

Is een hortensia giftig?

Een hortensia is giftig voor dieren én voor mensen.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *