Hoe meer luchtzuiverende planten, hoe beter. Over het algemeen geldt dat natuurlijk voor iedere plant, maar luchtzuiverende planten hebben een goede functie. Zoals de naam al zegt, zuiveren deze planten de lucht. Bovendien zijn ze ook nog eens heel geschikt voor jouw werkplek en slaapkamer. 

1. Lepelplant / Spathiphyllum

Een sierlijke luchtzuiverende plant is de Lepelplant. Deze plant wordt ook wel de Spathiphyllum genoemd. Deze plant houdt wel van een slokkie water en heeft niet al te veel licht nodig. Van oorsprong komt deze plant namelijk uit de dichte regenwouden. Wanneer je met liefde deze plant verzorgd, beloont hij jou zo af en toe met mooie witte bloemen.

lepelplant

2. Calathea

De Calathea worden beschouwd als moeilijke planten. Gelukkig weerhoudt veel plantenouders dat niet, want de Calathea heeft een opvallend uiterlijk. Zo zijn de bladtekeningen elke keer anders met elk hun eigen schoonheid. Wist je dat deze plant ’s nachts zijn bladeren sluit en ’s ochtends weer openklapt? Hij wordt daarom ook wel de living plant genoemd. Oh ja, om niet van het onderwerp af te wijken: de Calathea is een zeer luchtzuiverende plant.

calathea

3. Monstera Delicosa

Wie kent ‘m niet, de plant met gaten in zijn blad? In veel huishoudens heeft deze plant al een plekje weten te bemachtigen. Hij is niet alleen mooi om te zien, hij zuivert ook nog eens de lucht. Dat is nog eens een fijne win-winsituatie. Ook prettig dat de Monstera niet veel verzorging vraagt. Hij kan namelijk op vrijwel iedere plek in huis staan.

monstera

4. Rubberplant / Ficus Robusta

Wanneer je op zoek bent naar een plant waar je eigenlijk niet meer naar om hoeft te kijken, is de Rubberplant wat voor jou. Dit is namelijk een van de makkelijkst te onderhouden plant. Deze groene vriend kan namelijk op een donker plekje staan én hij heeft niet heel veel water nodig. Bovendien ziet de plant er ook nog eens modern uit en hij is goed voor de lucht om jou heen. Dat klinkt als muziek in de oren.

rubberplant

5. Dracaena / Dracaena Marginata

De Dracaena is een echte eyecatcher. Het is een hoge plant die groeit op een stam. Naast zijn leuke uiterlijk voorziet de Dracaena jou van frisse lucht. Bovendien is het een makkelijke plant die het liefst een plekje heeft in de halfschaduw. Daarnaast vraagt hij weinig onderhoud; een makkelijke kantoorplant dus. 

dracaena

Veelgestelde vragen

Welke planten zijn luchtzuiverend?

Veel planten zijn luchtzuiverend. De populairste luchtzuiverende kamerplanten zijn de dracaena, de ficus, calathea, lepelplant en de monstera.

Hoe zuiveren planten de lucht?

Een plant neemt CO2 op en zet dit om in zuurstof. Ook zullen ze waterdamp creëren zodat de luchtvochtigheid omhoog gaat.

Is een kamerplant in de slaapkamer een goed idee?

Een kamerplant in de slaapkamer is zeker een goed idee. Sterker nog, in iedere ruimte! Een kamerplant zuivert namelijk de lucht.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *