Asparagus plant in witte pot

De bladeren van de asparagus voelen fijn aan en zijn zo zacht als een veertje. Hij heeft een uniek uiterlijk en kan daarmee een ware blikvanger vormen in jouw interieur. Ben jij al verliefd geworden op de asparagus?

Oorsprong

De asparagus-familie bestaat uit wel honderden soorten, waarvan er ongeveer tien geschikt zijn als kamerplant. Deze plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, Midden-Afrika en Zuidoost-Azië. Bovendien is de Asparagus familie van de Krulvaren.

Dier- en kindvriendelijk

Helaas is de asparagus niet leuk voor dieren en kinderen. Het sap van de Asparagus is licht giftig. Oppassen geblazen dus!

Water

Af en toe een scheutje water en de asparagus is weer blij. Laat overigens geen water onder in de pot staan. Je kunt ook de luchtvochtigheid verhogen door zo nu en dan met de plantenspuit op ‘m te spuiten. Vindt-ie fijn! 

Licht

Ook al is de asparagus een blikvanger in jouw interieur, hij houdt eigenlijk niet van een opvallend plekje. Hij wil daarom ook graag een plek in de schaduw bemachtigen, met een beetje indirect licht. Je hoeft ‘m dus niet helemaal weg te stoppen.

Voeding

Eens in de twee weken mag je de asparagus voorzien van een lekkernij. Let erop dat je dit alleen doet in de zomermaanden en niet in de herfst- en wintermaanden.

Verpotten

De asparagus vindt het prima in zijn potje. Toch is het belangrijk om ‘m eens in de twee jaar te verpotten om hem te laten groeien.

Pagina beoordelen?