siernetel

De Coleus, ook wel siernetel genoemd, staat bekend om zijn bijzondere kleuren en bladeren. Wanneer je op zoek bent naar een kleurrijke plant is de siernetel daarom een perfecte keuze. Wil je weten hoe de siernetel precies moet verzorgen? Wij vertellen het je hieronder.

Zo stek je de siernetel

Oorsprong

Van oorsprong komt de siernetel uit Azië. Ook werd de plant gespot in delen van Oceanië. Gelukkig maakt hij nu aan veel huishoudens deel.

Dier- en kindvriendelijk

De siernetel is in ieder geval giftig voor dieren. Of de siernetel ook giftig is voor de mens, is niet duidelijk. Het is dus niet aan te raden om een hapje te nemen van de siernetel.

Water

De potgrond van de siernetel moet eigenlijk altijd lichtvochtig zijn. Zo moet je hem eigenlijk wel een keer per week water geven. In het najaar natuurlijk iets minder.

Licht

De siernetel wil graag in het licht staan. Hierdoor blijven de kleuren van de bladeren mooi fel. Let er wel op dat je de plant niet in het directe zonlicht plaatst. 

Voeding

Je mag de siernetel iedere twee weken wat plantenvoeding geven. Let op: dit geldt voor het groeiseizoen. Dat is van mei tot en met oktober.

Verpotten

Merk je dat de siernetel uit zijn pot groeit? Geef hem dan een nieuw huisje. Vaak moet je de siernetel ieder jaar verpotten.

De beste siernetel-aanbiedingen

Pagina beoordelen?