Aloë Vera plantje

We kennen de aloë vera allemaal. Kenmerkend zijn toch wel de stekelige bladeren en natuurlijk gebruiken we het sap van de plant als een wondermiddeltje. Zo zeggen ze dat het eczeem kan verhelpen en heeft het een kalmerende werking voor de maag. Dit is echter niet bewezen, maar dat maakt de aloë vera niet minder mooi.

Oorsprong 

Deze vetplant is op meerdere plekken ter wereld te zien. Zo kun je ‘m spotten in de Caraïben, Midden-Amerika en Azië. Toch is het moeilijk te achterhalen waar de plant daadwerkelijk vandaan komt. Zo’n vierduizend jaar gelezen werd er namelijk al geschreven over de helende werking van aloë vera. Uit onderzoek blijkt dat de plant van oorsprong uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika komt.

Dier- en kindvriendelijk

De aloë vera is niet giftig. Toch is het niet aan te raden om het sap te drinken.

Water

Af en toe een beetje water vindt de aloë vera prima. Deze plant slaat namelijk water op in zijn bladeren als een soort buffer. Geef daarom weer water als de potgrond kurkdroog is. Als de bladeren bruin en zacht worden, moet je je even inhouden met water geven. Als de bladeren samentrekken en rood worden, mag je weer een plensje water geven. Het is belangrijk om de aloë vera in een pot te zetten waar gaten onderin zitten. Wortelrot kan deze plant namelijk nekken.

Licht

Een klein beetje schaduw, daar wordt de aloë vera blij van. Echter, kan hij wel tegen direct zonlicht mits je hem daaraan laat wennen. 

Voeding

De aloë vera heeft niet per se voeding nodig. De plant is al sterk genoeg van zichzelf. Als je de aloë vera toch meer wil zien groeien, moet je twintig procent van de aanbevolen hoeveelheid plantenvoeding geven.

Verpotten 

Een keer in de twee jaar mag je de aloë vera verhuizen naar een groter huisje. Kies een pot die zo’n twintig procent groter is dan zijn oude pot. Zo kan de plant weer lekker gaan groeien.

Lijst met de 10 beste Aloë Vera aanbiedingen

Pagina beoordelen?