Ficus

Een van de meest bekende planten is de ficus. De planten in deze familie lopen erg uiteen. Zo heeft de ene plant een stam, heeft de andere plant gekleurde dikke bladeren en weer een andere plant heeft kleine groene blaadjes. Dankzij de ficus is er voor ieder wat wils.

Oorsprong 

De ficus behoort tot de Moraceae, ook wel de Moerbeifamilie genoemd. Deze planten komen van oorsprong uit Afrika, Zuid-Amerika, Australië en Azië. Daarnaast zie je vooral de vijgenboom, een plantensoort van de ficus, rondom de Middellandse Zee. 

Dier- en kindvriendelijk

Het sap van de ficus is giftig. Wanneer het sap in aanraking komt met de huid, kan dat zorgen voor huidirritaties.

Water

De ficus komt uit het regenwoud waar het natuurlijk altijd vochtig is. Daarom wil de ficus ook graag vochtig gehouden worden als hij deel uitmaakt van jouw huishouden. Zorg er dus voor dat de grond van de ficus altijd lichtvochtig is. In de winter mag je minder water geven dan in de zomer.

Licht

De ficus staat graag in het zonnetje. Je kunt hem dus prima voor een raam op het zuiden zetten zodat hij kan genieten van de zonnestralen. De bladeren van de ficus groeien echter wel naar het licht toe. Het is daarom aan te raden om de plant regelmatig te draaien. 

Voeding 

De ficus groeit een stuk beter wanneer je hem voorziet van een beetje plantenvoeding. Doe dit in de groeiperiode een keer in de twee weken. In de winter kun je deze plant beter geen voeding geven.

Verpotten

Je kunt de ficus een keer in het jaar verpotten naar een groter huisje. De ficus zal hierdoor een flinke groeispurt krijgen. Wanneer je niet wil dat hij groter wordt, kun je er ook voor kiezen om alleen de potgrond te vervangen. Hier zitten namelijk weer nieuwe voedingsstoffen in.

Lijst met de 10 beste Ficus aanbiedingen

Pagina beoordelen?