Fittona

Een schattig plantje met een mooie bladtekening: dat is de fittonia. Dankzij zijn opvallende bladeren wordt dit plantje ook wel een mozaïekplant genoemd. Oorspronkelijk is het een bodembedekker, maar wij willen hem natuurlijk wel een kans geven om te shinen in een bijpassende pot.

Oorsprong

De fittonia groeit als bodembedekker in de Peruaanse oerwouden. Gelukkig is de fittonia doen opvallen en is het nu ook een populaire kamerplant geworden. De fittonia kan zo’n vijftien centimeter hoog worden en dertig centimeter breed worden.

Dier- en kindvriendelijk

Yes, de fittonia is niet giftig.

Water

Eens per week mag de fittonia een slokje water ontvangen. Zorg ervoor dat je niet te veel water geeft, want net als andere planten houdt de fittonia niet van natte voeten.

Licht

De fittonia doet eigenlijk niet zo moeilijk over zijn standplaats. Hij wordt echter niet zo blij als hij in de volle zon staat. Zet hem daarom op een donkere plek waar af en toe wat licht schijnt.

Voeding

Een keer per maand mag je de fittonia verblijden met wat plantenvoeding. Doe dit overigens alleen in de lente en de zomer. 

Verpotten 

Je mag de fittonia ieder jaar een nieuwe pot geven, omdat deze plant een snelle groeier is. Het is wel aan te raden om dit in de lente te doen zodat hij genoeg energie heeft om te herstellen.

Lijst met de 10 beste Fittonia aanbiedingen

Pagina beoordelen?