Graslelie

Een makkelijke plant, een topper qua luchtzuiverheid en het brengt meer groen in huis. Klinkt als de perfecte plant. Misschien dat daarom de graslelie veel te zien is in de Nederlandse woonkamers… 

Oorsprong

De officiële naam van de graslelie is Chlorophytum comosum. Deze plant komt oorspronkelijk uit zuidelijke gebieden in Afrika, waar hij vooral groeide over de bodem. De graslelie kent maar liefst 65 verschillende broertjes en zusjes. Deze hebben in de negentiende eeuw hun intrek genomen in de Europese huizen. 

Dier- en kindvriendelijk

Woehoe, de graslelie is dier- en kindvriendelijk. Kent deze plant ook nog negatieve kanten?

Water

Graslelies zijn erg makkelijk in de verzorging. Het liefst wil hij twee keer per week een slokje water maar hier hoef je je niet druk om te maken. Ook houdt hij van een hoge luchtvochtigheid. Een sproeibeurt is dus geen overbodige luxe.

Licht 

De graslelie vindt het prettig om op een lichte plek te staan waar niet te veel direct zonlicht schijnt. Je kunt deze dus het best op een plekje zetten voor een raam op het noorden of oosten. Een graslelie kan trouwens ook prima buiten staan.

Voeding 

Je kunt de graslelie in de lente en zomer voeding geven. Als je dit doet, doe het dan niet vaker dan een keer in de twee weken. In de winter is het af te raden om voeding te geven.

Verpotten 

De graslelie mag elk jaar verpot worden. Het is namelijk een erg snelle groeier. In zijn nieuwe huisje kan hij nog groter worden.

Lijst met de 10 beste Graslelie aanbiedingen

Pagina beoordelen?