Gomboom

De gomboom staat ook wel beter bekend als de Eucalyptusboom. Dit is een groenblijvende boom en ja, ook in de wintermaanden. Niet alleen zijn de bladeren van de boom mooi door zijn grijsgroene kleur, ook de bast wordt mooier naarmate de plant ouder wordt.

Oorsprong

De gomboom komt van nature uit Australië en gebieden daar omheen. De gomboom behoort tot de Myrtaceae-familie. Deze plant kent heel veel verschillende soorten: ze zeggen dat het er wel zeshonderd zijn.

Vermeerderen

Je kunt de gomboom vermeerderen door ‘m te stekken. In juni of juli kun je een tak van de gomboom afknippen. Het is hiervan belang dat je een scherpe snoeischaar gebruikt. De stekken moeten ongeveer tien centimeter lang zijn, en haal de onderste bladeren van de stek af. Vul een potje met stekgrond en plaats de stekjes in de pot. Zet ze op een warme plek neer. Geef de stek genoeg water en hij zal vanzelf wortels schieten.

Verzorging

De gomboom kan in de volle grond worden gezet. Zet hem neer op een beschutte plek met vochthoudende grond. Ook wil hij graag in de zon of halfschaduw staan. Als je hem in een pot neerzet, kun je hem makkelijker verplaatsen als de winter om de hoek komt kijken.

Groei en bloei

De bladeren van de gomboom zijn helemaal rond en grijsgroen van kleur. Als de boom ouder wordt, zullen de bladeren spitser worden. Het leuke aan de gomboom is dat het een snelle groeier is: deze kan wel 2,5 meter groot worden per jaar! Bovendien kan de gomboom gaan bloeien. Hij zal rond oktober, november en december mooie witte bloemen creëren. De gomboom is matig winterhard: zet hem daarom tijdens de vorst binnen.

Snoei

In het voorjaar mag je de gomboom flink terugsnoeien. Je zal beloond worden met flink wat nieuwe scheuten.

Lijst met de 9 beste Gomboom aanbiedingen

Pagina beoordelen?