Howea Forsteriana

De Howea forsteriana wordt ook wel de kentia palm genoemd. Deze plant is een echte krachtpatser; hij is namelijk supersterk en zal jou niet snel in de steek laten. Je ziet hem daarom ook veel in kantoren en bij mensen thuis in de woonkamer.

Oorsprong

De Howea forsteriana is familie van de Arecaeae- en Palmea-soorten. Van oorsprong groeit de Howea forsteriana op een eiland ten oosten van Australië. Dit eilandje wordt ook wel Lord Howe genoemd. Dit plantje werd daar tussen de witte stranden ontdekt in de achttiende eeuw. Nog steeds groeit deze plant alleen op die plek en worden ze per zaadje naar de rest van de wereld gestuurd. Zo kan iedereen genieten van deze mooie plant.

Dier- en kindvriendelijk

Jep, de Howea forsteriana is vriendelijk voor jouw kleine en de viervoeter.

Water

De Howea forsteriana doet niet zo moeilijk als het aankomt op water geven. Je moet simpelweg de grond vochtig houden en de plant is blij. Let er wel op dat er geen laagje water onder in de pot komt te staan. Deze plant krijgt gele bladeren als je ‘m toch te veel of te weinig water hebt gegeven.

Licht

Van nature is de Howea forsteriana gewend om onder de grote bladeren van de andere planten te staan. Hier ontving hij geen direct zonlicht en wil dat dus in zijn nieuwe omgeving ook niet. Plaats hem dus in het indirecte zonlicht. Je kunt ‘m in de zomer ook buiten zetten.

Voeding

De Howea forsteriana vindt het prettig als je hem een keer in de twee weken wat voeding geeft, in de zomer. In de winter kun je deze plant beter geen voeding geven.

Verpotten 

De Howea forsteriana heeft kleine wortels en is daarnaast een langzame groeier. Je hoeft hem daarom ook niet ieder jaar te verpotten: een keer in de vier jaar is voldoende. Je kunt wel ieder jaar de bovenste laag van de potgrond vervangen door verse potgrond. 

Lijst met de 10 beste Howea forsteriana aanbiedingen

Pagina beoordelen?