Wist je dat een rabarberplant wel een meter hoog kan worden? Dat betekent dat je dus extra lang kunt genieten van deze zoete lekkernij. Heerlijk als compote, jam of rabarbermoes! Ook is de rabarberplant een kleurrijke toevoeging aan jouw moestuin.

Zaaien

Over het algemeen wordt rabarber vanuit een wortel of een stek opgekweekt. Als je toch zaden hebt weten te scoren, kun je deze acht tot tien weken na de laatste vorst binnen zaaien. Als de eerste zaailingen tevoorschijn komen mogen ze in de lente de volle grond in. Het is wel belangrijk om genoeg ruimte vrij te maken voor iedere plant, aangezien elke plant groot kan worden.

Verzorging

De rabarberplant heeft een aantal eisen als het aankomt op verzorging. Zo wil hij in een enorm vruchtbare grond staan, rijk aan humus en een matig zure pH-graad. Bovendien zal de plant in de zomer veel water van je vragen en wil hij graag een plekje in de zon bemachtigen. Als de plant blij is met zijn standplaats en verzorging zal hij jou verblijden met metershoge rabarber.

Het fijne aan de rabarberplant is dat deze winterhard is. Hij kan wel twee jaar doorgroeien!

Oogsten

Je kunt rabarber oogsten vanaf april tot en met 21 juni. Het is af te raden om de rabarberstengels af te knippen, maar in plaats daarvan moet je de stengels afdraaien of eruit trekken. Bij het afknippen kan de plant namelijk gaan rotten. Bovendien is rabarber eigenlijk altijd rijp, maar oogst de stengels pas als hij tien centimeter groot is. 

Snoeien

Het is belangrijk om rabarber om de aantal jaar te snoeien, anders kunnen de stengels krimpen en zacht worden. Knip de kroon van de plant weg totdat er vier of vijf stengels overblijven. Je kunt de rabarberplant ook uitgraven en hem in delen splitsen, zodat je meerdere rabarberplanten hebt.

Lijst met de 10 beste Rabarber aanbiedingen

Pagina beoordelen?