Papyrus ken je vast van de oude Egyptenaren, die hier papier van wisten te maken. Maar naast dat de plant bekend staat om zijn papier, is de plant ook populair om zijn uiterlijk. Zo is de papyrusplant namelijk felgroen met toefjes bovenop. Hoe je deze veelzijdige plant moet verzorgen, lees je hieronder.

Oorsprong

De papyrus komt oorspronkelijk uit Afrika. Het groeit daar namelijk als een moerasplant. Heel wat anders dan bij ons: in Nederland vinden we de papyrusplant maar wat mooi in onze woonkamer.

Dier- en kindvriendelijk

De papyrus is niet giftig voor katten, maar wél voor mensen.

Water

Je zult denken dat de papyrus als moerasplant graag in het water staat. Toch is niets minder waar. De papyrus vindt het namelijk helemaal niet zo leuk om met zijn stengels in het water te staan. Wel wil hij graag dat hij regelmatig een slok water krijgt. Zelfs zo veel, dat hij wel wil dat zijn wortels graag in het water staan. Hiermee is de papyrus een van de weinige planten die het prettig vindt om natte voeten te hebben. 

Licht

De papyrus houdt wel van een zomers temperatuurtje. Hierbij is het belangrijk dat de plant altijd op een warme plek staat: in ieder geval niet kouder dan 15 graden. De plant groeit het beste als hij op een plekje staat waar het wel 30 graden wordt. Je zult er dan ook niet raar van opkijken dat deze plant graag in het licht staat. Hij vindt het dan ook prima om achter een raam op het zuiden te staan. Heb je de papyrusplant als vijverplant? Zorg er dan voor dat hij op een beschutte plaats staat. 

Voeding

Je kunt beter geen voeding geven aan de papyrusplant. Omdat deze plant graag altijd natte voeten wil hebben is dat in combinatie met vloeibare plantenvoeding niet zo’n goed idee. Het kan zelfs leiden tot algen. Om de plant alsnog te zien van een verse portie voeding, is het belangrijk om deze plant ieder jaar te verpotten met verse potgrond.

Verpotten

Zoals we net al zeiden is het belangrijk om de papyrusplant ieder jaar te verpotten. Niet alleen omdat het een snelle groeier is, maar ook omdat hij dan nieuwe voeding krijgt toegediend.

Een informatief filmpje over de papyrusplant
Pagina beoordelen?