sansevieria bladeren

Groene inhoudsopgave

Wist jij dat de Sansevieria een van de sterkste kamerplanten is die er bestaat? Toch kan het zijn dat ze het een tijdje niet zo lekker doen. Dit kan verschillende redenenen hebben. Het kan namelijk zijn dat de bladeren slap gaan hangen of dat de bladeren geribbeld worden. Wil jij weten hoe dit kan en wat je hier aan kan doen? Hieronder bespreken wij het allemaal.

Te veel water

Het kan zijn dat de Sansevieria te veel of te weinig water gehad heeft. Dit kan verschillende nadelen hebben. Zodra de Sanseveria te veel water heeft gekregen, kan het zijn dat de wortels gaan rotten. Hierdoor zal het water dat opgenomen wordt bij de wortels niet bij de bladeren terecht komen. Zodra je het gevoel hebt dat dit het geval is, is het van belang om de wortels te gaan bekijken. Zijn de wortels wit of gelig van kleur en zijn ze nog intact, dan zijn de wortels nog gezond. Zodra ze er slap zijn, snotteren of dat de wortels helemaal verdroogd zijn dan heeft de Sanseveria veel te veel water gehad. 

Te weinig water

Ook kan het zijn dat je Sansevieria juist te weinig water heeft gehad. Dit kan zich op verschillende manieren uiten. Vaak wordt het blad slap en rimpelig. Zodra je dit merkt is er vrijwel niks aan de hand met de wortels, maar hebben ze gewoon meer water nodig. Wel is het van belang dat je niet in een keer ontzettend veel water gaat geven, maar bouw het langzaam weer op. Het kan namelijk zijn dat de wortels veel water moeilijk kunnen verwerken, hierdoor zal er makkelijk wortelrot kunnen ontstaan. Bouw het water geven dus langzaam weer op. Daarnaast is het van belang dat je de Sansevieria overpot in verse aarde. Op deze manier zal je al snel verschil merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.