pannenkoekplant op kastje

Groene inhoudsopgave

Staat jouw pannenkoekplant ook in jouw top drie lievelings kamerplanten? Dan vraag je je vast wel eens af wat die witte stipjes nou zijn op de bladeren van je pannenkoekplant. Eigenlijk is hier een erg simpel antwoord op, ben je hier nou benieuwd naar? Lees hieronder dan verder!

Achterkant blad

Zodra je achterop het blad van je Pilea peperomioides kijkt, beter bekend als de pannenkoekplant, is de kans groot dat je witte harde bolletjes tegen komt. Het kan er een beetje gek uitzien en gek aanvoelen, maar toch is het geen reden tot paniek. Deze witte bolletjes komen namelijk door het water wat wij onze planten geven. Ons kraanwater zit namelijk vol met kalk en dat is ook precies wat deze bolletjes zijn.

Kalk

Zoals hierboven al benoemd werd, zijn deze witte bolletjes op de achterkant van de bladeren van je pannenkoekplant kalk. Dit kalk komt uit het kraanwater dat wij onze plant geven. Planten nemen natuurlijk het water op via de wortels, maar hebben niks aan het kalk wat hier in zit. Daarom zorgt de pannenkoekplant er voor dat dit via de blad poriën weer wordt uitgescheiden. Het kalk is niet schadelijk en kan je gewoon op de achterkant van het blad laten zitten, tuurlijk kan je het er ook afvegen maar dat moet je zelf weten. 

Voorkomen?

Wil je voorkomen dat jouw pannenkoekplant deze witte stipjes krijgt? Dan wordt het aangeraden om regenwater aan jouw pannenkoekplant te geven. Dit bevat namelijk geen kalk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.