epipremnum stekken

De Epipremnum, ook wel Scindapsus genoemd, is een van de populairste kamerplanten van het moment. Dit komt waarschijnlijk door zijn veelzijdigheid: de Epipremnum is er in allerlei soorten en maten te verkrijgen. En dat maakt de plant juist zo leuk. En wat nóg leuker is, is dat je de Epipremnum heel eenvoudig kunt stekken. Hoe je dat aanpakt, lees je hieronder in het artikel.

Eenvoudige plant

De Epipremnum is zo makkelijk te stekken, dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Het enige dat je nodig hebt is een schaar, een vaasje met water en natuurlijk de plant zelf. Wanneer je dit bij elkaar hebt verzameld, is het tijd om te gaan stekken. 

Epipremnum stekken

Inspecteer de moederplant en ga op zoek naar een stengel van ongeveer tien centimeter, inclusief een blad en een luchtwortel. Een luchtwortel is het kleine bruine bobbeltje op de stengel. Een luchtwortel is noodzakelijk bij het stekken, aangezien hier het nieuwe blad uit zal komen. Knip deze stengel af en zet hem in het water. Het is belangrijk dat het blad het water niet raakt, anders kan dit gaan rotten. Ook is het belangrijk om regelmatig het water aan te vullen.

En wachten maar

Nu hoef je alleen nog maar te wachten totdat er wortels uit de luchtwortels komen. Wanneer de wortels uiteindelijk vijf centimeter lang zijn, kun je de stek verpotten in een potje met aarde. Het is belangrijk dat je de aarde dan goed nat houdt, aangezien het stekje rechtstreeks uit het water komt.

Verzorging Epipremnum

Wanneer jouw stek uiteindelijk is uitgegroeid tot een volwaardige plant, is het belangrijk dat je ‘m goed verzorgt. We zetten hieronder op een rijtje waar je rekening mee kunt houden.

  • Standplaats: Zet de Epipremnum niet in het directe zonlicht, maar wel op een plek waar veel licht valt.
  • Water geven: De Epirepmnum wil graag een slokje water ontvangen. Houd daarom de potgrond altijd lichtvochtig.
Zo stek je de Epipremnum

Veelgestelde vragen

Hoe stek ik de Epipremnum?

Knip simpelweg een stuk stengel af van de plant, waar een luchtwortel aan zit en een blad. Zet de stengel in het water en er groeit vanzelf een nieuwe wortel uit de luchtwortel.

Is een Epipremnum stekken makkelijk?

De Epipremnum stek je heel gemakkelijk: je hoeft alleen een stuk stengel met luchtwortel af te knippen.

Is een Epipremnum giftig voor dieren?

Wanneer jouw dier in aanraking komt met de Epipremum, kan dat voor irritaties zorgen. Houd deze plant dus uit de buurt van jouw huisdier.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *