Hortensia blauw

Veel mensen kennen de Hortensia wel, het is namelijk een van de populairste tuinplanten ooit. Dit omdat er veel verschillende kleuren van deze prachtige plant is. Wist jij dat je de Hortensia ook kunt stekken? Hieronder bespreken wij hoe je dit het beste kan doen en hoe je vervolgens jouw mini Hortensia het best kan verzorgen!

Hortensia stekken 

Zodra jij ervoor kiest om je Hortensia te stekken heb je natuurlijk een aantal dingetjes nodig. Denk hierbij aan een stek- of snoeischaar, stek- en zaaigrond en eventueel stekpoeder.

  • Kies een tak uit die niet gebloeid heeft of, deze tak moet minimaal twee bladeren hebben en minimaal tien centimeter zijn.
  • Vervolgens knip je de tak af en en knip je de onderste takken eraf. 
  • Doop de stek in stekpoeder om het groeiproces van je stekje te bevorderen.
  • Steek je stek ongeveer vijf centimeter in de grond.
  • Geef je stekje water en wachten maar. Je kan ervoor kiezen om je stekje af te dekken met een plastic zakje. Op deze manier heb je een kas effect.

Verzorging Hortensia

Na ongeveer drie á vier weken zal je Hortensia stekje wortels gaan ontwikkelen. Zorg ervoor dat je regelmatig je Hortensia water geeft en dat ze op een lichte plek staan. Op deze manier vangt de stek de meeste energie. Na een tijdje is het ook belangrijk dat je je Hortensia gaat snoeien. Wel is het belangrijk dat dit in maart gebeurd. Op deze manier is jouw Hortensia weer helemaal klaar voor de zomer.

Veelgestelde vragen

Is een Hortensia giftig?

Ja, Hortensia’s zijn giftig voor bijna alle dieren.

Is een Hortensia een vaste plant?

Ja, Hortensia’s komen elk jaar terug.

Zijn Hortensia’s buiten planten?

Ja, Hortensia’s zijn tuinplanten

4.5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *