tradescantia stekken

Wanneer je op zoek bent naar een kleurrijke plant, kom je al gauw uit bij een Tradescantia. Deze bestaat namelijk in allerlei kleuren van de regenboog. En dat maakt de Tradescantia zo leuk. Bovendien is het ook nog eens een van de makkelijkste planten om te stekken. Hoe je deze kleurrijke groene vriend kunt vermeerderen, lees je hieronder.

Een taaie plant

Ben je nog niet zo bekend in de stekwereld? Dan is de Tradescantia de perfecte plant om mee te beginnen. Een Tradescantia is namelijk heel krachtig en maken maar wat graag nieuwe wortels aan. Eigenlijk kan er maar weinig misgaan tijdens het stekproces.

Het stekken kan beginnen

Pak de plant erbij en ga op zoek naar een lange stengel, die jij mooi vindt. Het is belangrijk dat je de onderste bladeren van de stengel weghaalt. Wanneer deze namelijk in het water terechtkomen, kunnen de bladeren gaan rotten. Dat wil je natuurlijk niet. 

Als de onderkant van de stengel kaal is, kun je hem in een vaasje met water zetten. Binnen een mum van tijd zal de stek wortels aanmaken. Je kunt de stek ook meteen in de potgrond zetten. Hierbij is het wel belangrijk dat je de grond licht vochtig houdt. 

Tips om de Tradescantia mooi te houden

Het is belangrijk dat je de Tradescantia vaak stekt. Zo houd je de plant mooi en voorkom je dat hij aan de bovenkant zijn blad verliest, terwijl hij wel gewoon doorgroeit. Je kunt de stekjes ook weer terugzetten in de moederplant, zodat de moederplant mooi vol wordt. Gelukkig groeit de Tradescantia razendsnel. Binnen een mum van tijd heb je weer een mooie, volle én kleurrijke plant.

Tradescantia stekken

Veelgestelde vragen

Moet ik een Tradescantia snoeien?

Je kunt de Tradescantia zijn gang laten gaan. Zo wordt hij mooi lang. Maar wanneer je liever een volle plant wil, is het belangrijk om de Tradescantia regelmatig te snoeien. Vervolgens kun je de stengels weer stekken en deze terugstoppen in de moederplant.

Is een Tradescantia giftig?

Het schijnt dat de bladeren van de Tradescantia giftig zijn. Let daarom op voor huisdieren en kinderen, als jouw Tradescantia op ooghoogte staat.

Hoe snel groeit een Tradescantia?

Een Tradescantia groeit razendsnel. Ook als je hem stekt zul je ontdekken dat hij groeit als een malle: zo maakt hij ontzettend veel wortels aan binnen een korte tijd.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *