planten die tegen veel zon kunnen

Heeft jouw vensterbank nog wat kale plekken? Dan kun je daar maar een ding kwijt: een mooie plant! Twijfel je welke plant je daar het beste neer kunt zetten, omdat dit een raam op het zuiden is? Geen paniek, want er bestaan heel wat kamerplanten die wel van het zonnetje kunnen genieten.

1. ZZ-plant

De Zamioculcas Zamiifolia, ook wel de ZZ-plant, is eigenlijk een onsterfelijke plant. Hij doet het goed op zowat iedere plek, dus ook bij een raam op het zuiden. Bovendien hoef je ‘m ook niet veel aandacht te geven. Af en toe een slokje water (lees: in de zomer een keer in de twee of drie weken) en hij zal een echte eyecatcher zijn in jouw woonkamer. 

zz-plant die tegen veel zonlicht kan

2. Cactus

Natuurlijk mag de cactus niet ontbreken in dit rijtje. De cactus is namelijk dé plant als je denkt aan zomerse temperaturen. Hij doet het dan ook prima als hij achter een raam op het zuiden staat. Maar ook op een plek waar hij wat minder zon op zich krijgt, zal hij het alsnog goed doen. Eigenlijk is de cactus dus een perfecte kamerplant, ook wanneer je een beginnend kamerplantliefhebber bent.

cactus die tegen veel zonlicht kan

3. Sansevieria

De sansevieria wordt ook weleens vrouwentong genoemd. Deze plant is de moeilijkste niet, want hij kan prima op een plekje staan waar het nog weleens warm kan worden. Vind je het lastig om genoeg aandacht te geven aan jouw groene vrienden, en worden ze weleens vergeten? In dat geval is de sanseviera de ultieme huisgenoot, want deze kan ook prima tegen droogte.

sansevieria: een plant die weinig licht nodig heeft

4. Strelitzia

Een van de populairste kamerplanten op dit moment naast de monstera, is de strelitzia. De strelitzia is een sierlijke plant met enorme bladeren. Het zal dus een ware toevoeging zijn in jouw interieur. Hij zal het bovendien ook goed doen op de warme zonnestralen. Maar wanneer je jouw planten weleens uit het oog verliest, is de strelitzia misschien niet zo’n goed idee. Deze heeft namelijk behoorlijk wat water nodig om te kunnen overleven.

5. Succulenten

Ook succulenten zijn echte zonliefhebbers. Succulenten staan ook wel beter bekend als vetplantjes. Vetplantjes doen het namelijk goed op veel zonlicht en weinig water. Houd er wel rekening mee dat er een behoorlijk verschil zit tussen de succulenten. De een kan beter tegen zonlicht dan de ander. 

succulent: een plant die het goed doet met veel licht

Veelgestelde vragen

Welke kamerplant kan voor een raam op het zuiden staan?

De ficus, bananenplant, yucca, ZZ-plant, sansevieria, cactus en natuurlijk vetplantjes kunnen prima voor een raam op het zuiden staan.

Welke kamerplant staat graag donker?

Calathea’s, de monstera, graslelie en toevallig ook de ZZ-plant vinden het prima om op een donker plekje te staan.

Hoe merk ik dat mijn plant te licht staat?

Wanneer jouw plant te licht staat, kan het zijn dat de bladeren zullen verkleuren, afvallen of vaal worden.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *