bloeiers in de tuin

We kunnen er niet omheen draaien, een bloemenzee in de tuin staat nou eenmaal gezellig. Ben jij momenteel jouw tuin op de schop aan het nemen en wil jij ook een aantal prachtige bloeiers in de tuin? Hieronder geven we je wat inspiratie, want wij zetten de mooiste bloeiers voor je op een rij.

1. Hortensia

De hortensia staat met stipt op nummer een met zijn prachtige bloemen. De hortensia is er in allerlei soorten, maten en kleuren te verkrijgen. Zo heb je ze in het wit, blauw, roze… Voor iedere tuin is er wel een geschikte hortensia te vinden. Bovendien zijn hortensia’s de moeilijksten niet. Ze willen graag in de halfschaduw staan, want wanneer de plant volop in de zon staat kunnen de bloemen weleens verbranden.

hortensia

2. Klokjesbloem

De klokjesbloem herken je aan zijn schattige bloemen. Ze zijn te verkrijgen in kleine bloemen, grote bloemen en alles er tussenin. Vaak heeft de klokjesbloem paarse bloemen, maar ze zijn ook te verkrijgen in witte bloemen of roze bloemen.

klokjesbloem

3. Rhododendron

De rhododendron kan énorm worden. De plant groeit namelijk dertig centimeter per jaar en hij kan wel twee meter hoog worden. Dat ziet er gaaf uit, en al helemaal wanneer de rhododendron in bloeit staat. Hij zal namelijk prachtige bloemen creeren die ook weer in verschillende kleuren kunnen komen: zo heeft de plant witte, roze, rode, blauwe, oranje en gele bloemen.

rhododendron

4. Salie

De salie zal bloeien van juni tot en met augustus. Het is een populaire plant die een ware toevoeging zal zijn aan jouw tuin, vooral de salvia. De bloemen zijn namelijk fel van kleur en gaan de hoogte in. Het heeft wel wat weg van lavendel, met zijn lange paarse stengels. Helaas is de salie niet echt winterhard, waardoor je in de winter niet langer kunt blijven genieten van zijn bloemen. Gelukkig bestaan er naast de salvia nog andere soorten die wel iets meer tegen een stootje kunnen.

salvia

5. Lavendel

De lavendel is in vrijwel iedere tuin niet meer weg te denken, vooral als het gaat om de mediterrane tuin. Dat is eigenlijk ook niet zo gek, want de lavendel is nou eenmaal een mooie en een heerlijk ruikende plant. Een ware toevoeging aan jouw tuin dus. Je hebt de keuze uit verschillende soorten lavendel, waaronder de kuiflavendel en de lavandula.

lavendel

Veelgestelde vragen

Welke plant bloeit de hele zomer?

De verbena, kattenkruid, hortensia, salie en onder andere de duizendknoop zijn planten die de hele zomer doorbloeien.

Welke bloeiers kunnen in de volle zon staan?

Sommige planten houden van een plekje in de volle zon, zoals de kattenkruid, stokroos, vuurpijl, lavendel, zonnehoed en siergrassen.

Welke bloeiers zijn makkelijk te verzorgen?

De lavendel, lupine, roos, ridderspoor en klokjesbloem zijn een aantal bloeiers die makkelijk te verzorgen zijn.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *