Veel plantenliefhebbers hebben wel een Philodendron in hun huis staan. Dit omdat het een echte eyecatcher is. Maar wist jij dat je een Philodendron ook gemakkelijk kan stekken? Ben je hier nou benieuwd naar, lees hieronder dan verder.

Philodendron stekken

Zoals hierboven al genoemd werd, is het stekken van een Philodendron erg gemakkelijk. Leuk, aangezien de Philodendron een erg gewilde kamerplant is. De Philodendron is niet een extreem lastige plant qua verzorging en is daarnaast ook nog eens een erg mooie plant Zoals je misschien al wel wist zijn er verschillende soorten Philodendrons, de Philodendron Xanadu heeft bijvoorbeeld luchtwortels. In tegenstelling tot deze soort Philodendron heeft de Philodendron Scandens dan weer geen luchtwortels. Zorg er dus voor dat je voordat je begint weet of jouw plant luchtwortels heeft. 

  • Begin met het uitkiezen van jouw stekken. Zorg ervoor dat je een paar stekken uitkiest, op deze manier heb je verschillende stekjes waardoor je een grotere kans hebt op slagen. Deze stekken moeten ongeveer tien centimeter lang zijn. Heeft jouw stek geen luchtwortels dan is het belangrijk dat jouw uitgekozen stekken van blad zijn voorzien.
  • Heeft jouw stek geen luchtwortels? Dan is het van belang dat voor je je stekje op water zet het blad verwijderd. Wel is het belangrijk dat de bovenkant van het stekje nog wel een blad heeft. 
  • Zet jouw stekjes in een vaasje of glaasje en je stek zal binnen de kortste keren wortels ontwikkelen.
  • Zodra jouw stekjes wortelen heeft, is het tijd om ze over te potten in een mooie pot. Zet jouw stek met de wortels ongeveer vijf centimeter in de grond, na een tijdje zal jouw Philodendron zich perfect gaan ontwikkelen.

Verzorging Philodendron

Het is belangrijk dat de grond van jouw Philodendron in de lente en zomer licht vochtig is. Jouw Philodendron houdt namelijk niet van natte voeten. Geef jouw plant pas weer water zodra de grond opgedroogd is. Het is wel belangrijk om jouw Philodendron af en toe te sproeien. Dit omdat een Philodendron van hoge luchtvochtigheid houdt en het sproeien stof en beestjes verwijderd. De Philodendron doet het het best op een plek waar weinig licht is. 

Veelgestelde vragen

Is de Philodendron giftig?

Ja, de Philodendron is giftig voor huisdieren.

Hebben Phildendrons snel ziektes?

Nee, ze zijn hier niet gevoelig voor.

Moet je een Philodendron plantenvoeding geven?

Ja, het is belangrijk om jouw philodendron tijdens de lente- en zomermaanden bij te voeden.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *