caladium stekken

Wanneer je meer kleur wil terug laten komen in jouw interieur, moet je zeker een caladium in huis nemen. Deze plant is namelijk een en al kleur! Ben jij al trotse bezitter van de caladium en wil je er graag nog meer? Dan kun je de caladium stekken. Hoe je dat precies doet, vertellen we je hieronder.

Hoe verzorg je de caladium?

Laten we eerst vertellen hoe je de caladium eigenlijk goed moet verzorgen. De caladium is namelijk de makkelijkste niet. De caladium moet namelijk op de perfecte plek staan om goed te kunnen groeien. De plant wil op een plek staan waar het lekker warm is, maar dit plekje mag niet te licht zijn. De dunne bladeren kunnen namelijk door de zon aangetast worden.

Ook wil de plant graag in een vochtige bodem staan, maar dit mag ook weer niet te vochtig zijn. Je moet dus met vrij veel zaken rekening houden om de caladium goed te kunnen verzorgen.

Hoe stek je de caladium?

Wanneer je een volwaardige caladium hebt staan, is het mogelijk om deze te stekken. Dit kun je doen door te scheuren. In de potgrond van de caladium maakt de plant namelijk allerlei kleine knolletjes aan. Je kunt deze voorzichtig van de moederknol afscheuren, zodat je deze knolletjes weer opnieuw kunt gebruiken.

Het afscheuren van deze knollen kun je het beste doen in het voor- of najaar. Wanneer je de knollen opnieuw gaat planten, zorg er dan voor dat je altijd meerdere knolletjes in een potje plant. Dat resulteert in een mooie, volle plant!

Het stekken en verpotten van de caladium

Bollen van de caladium planten

Heb je een aantal caladiumbollen uit de kluit gescheurd? Dan kun je deze gaan inplanten. Hoe je dat doet, lees je in de onderstaande stappen.

  1. Plant de bollen pas in het najaar. In het voorjaar zullen deze bollen gaan uitlopen.
  2. Zorg ervoor dat je altijd meerdere bolletjes in een pot, zodat je uiteindelijk een mooi en vol resultaat krijgt.
  3. Wanneer je de bollen in de pot hebt geplant, is het belangrijk dat je water geeft. Geef iedere keer ietsje meer water, maar zorg ervoor dat het water wel goed kan weglopen. Plant de bollen dus bij voorkeur in een binnenpotje met gaten onderin.
  4. Zet de pot met bollen op een warme plek, zonder al te veel direct zonlicht.

Veelgestelde vragen

Kan een caladium bloeien?

Een caladium kan bloeien. Hij vertoont tijdens de bloei kleine kelkjes, wat een mooi gezicht geeft. Toch kun je hier maar beter niet te lang van genieten, want deze bloemen vragen veel energie. Knip ze dus – helaas – zo snel mogelijk weg.

Hoeveel water moet een caladium krijgen?

Een caladium houdt van een lichte potgrond, maar zorg ervoor dat dit niet te nat wordt. Hierdoor kan de knol gaan rotten.

Hoe diep moet een caladiumknol geplant worden?

Zorg ervoor dat je de caladiumknol ongeveer vijf tot tien centimeter in de grond stopt.

4.5/5 - (2 stemmen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *