Rood herfstblad

Vind jij het heerlijk om in de herfstperiode in het bos rond te struinen, en te kunnen genieten van de warme kleuren om je heen? Haal zelf dit gevoel in huis door een amberboom in jouw tuin te planten. Niet alleen in de herfst zal hij je aandacht trekken, maar het hele jaar door.

Oorsprong

De amberboom is een loofboom. Deze plant komt van nature uit het oosten van Noord-Amerika en uit een groot deel van Mexico. De Amberboom is familie van de Altingiaceae.

Vermeerderen

De amberboom kun je vermeerderen door hem af te leggen of te enten. Enten houdt in dat je twee takken schuin afsnijdt en deze aan elkaar vastmaakt. Dit kun je doen met tape. Uiteindelijk heb je een sterke stek van de Amberboom. Daarnaast kun je de plant afleggen: dit houdt in dat je de tak naar de grond toebuigt en je hem hierin vastzet. De tak zal vanzelf wortels schieten. 

Verzorging

De amberboom heeft veel licht nodig. Ook wil hij het liefst in een voedingsrijke, licht zure bodem staan die goed het water door laat gaan. Als de grond rondom de boom droog is, mag je hem water geven. Voor de rest hoef je niet heel veel naar de boom om te kijken.

Groei en bloei

De kleurrijke boom kan wel zo’n 25 tot dertig meter hoog worden. Ook al is het een langzame groeier, hij kan heel groot worden. Het blad is donkergroen en het lijkt op een Esdoorn. In de herfst zal hij verkleuren van rood, geel naar paars. Een waar spektakel! Bovendien kan deze boom bloeien in april en mei, met gele bloemen. Daarnaast is het een winterharde tuin, maar hij verliest op een gegeven moment wel zijn bladeren.

Snoei

Snoeien van de amberboom is niet per se nodig. Je kunt hem in model brengen door af en toe een zijtak af te knippen. Dit kun je het beste doen in de zomermaanden. Als het gaat om hele dikke takken, kun je dit beter doen in de herfst of in de winter.

Lijst met de 10 beste Amberboom aanbiedingen

Pagina beoordelen?