Groene inhoudsopgave

Wist je dat het heel normaal is als je plant het een tijdje wat minder doet? De bladeren kunnen bijvoorbeeld verkleuren of de plant groeit niet meer. Ook kan het zijn dat de bladeren van je plant gaan krullen. Maar wat kan je hier nou aan doen en waar moet je op letten als de bladeren van jouw plant gaan krullen? Hieronder bespreken wij het allemaal!

Te weinig water

Zodra een plant te weinig water binnen krijgt, zal hij dit op verschillende manieren laten merken. Hij kan hierdoor zijn bladeren laten hangen, of de bladeren worden geel, al met al je plant wordt er niet gelukkiger op. Ook kan de plant ervoor kiezen om zijn bladeren bewust te laten opkrullen, hierdoor zal hij zo min mogelijk water verdampen. Eigenlijk gaat hij in een soort overlevingsstand. Zorg er dus voor dat jouw plant genoeg water binnenkrijgt en hij zal binnen de kortste keren weer gelukkig zijn.

Licht

Zoals de meeste wel weten halen planten hun energie uit zonlicht. Maar wist je dat te veel zonlicht erg slecht is voor een plant? Zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de bladeren brandplekken krijgt of dat hij zijn bladeren opkrult. Dit zodat de plant meer schaduw creëert. Als je dit merkt, is het van belang dat je de plant op een mooi plekje zet met schaduw of indirect zonlicht. 

Luizen

Ook luizen kunnen dit probleem veroorzaken. Bladluis zuigt namelijk al het water via de bladeren uit de plant. Op deze manier zorgen zij ervoor dat de hele plant uitdroogt. Door bladluizen kan jouw plant zijn bladeren ook laten opkrullen, doordat hij uitgedroogd is. Zorg er dus voor dat je je plant om de zoveel tijd even goed controleert op beestjes. En als je ze tegenkomt dat je hier zo snel mogelijk wat aan doet. 

Pagina beoordelen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.