Heb jij al veel planten en begint het te lijken op een urban jungle? Maar mist er toch nog iets, maar weet je nou niet zo goed wat? Denk dan eens aan hangplanten. Hangplanten kunnen jouw urban jungle echt afmaken en maken het geheel een stuk gezelliger. Ook kan het zijn dat je haast geen ruimte hebt voor sta-planten, dan zijn hangplanten ook een goede oplossing. Hangplanten kun je namelijk aan het plafond hangen, of bijvoorbeeld op het hoekje van je kast zetten. Hieronder staan de hangplanten die zeker niet mogen ontbreken in jouw urban jungle!

Klimop

De Hedera, beter bekend als de klimop, is een erg bekende hangplant. Deze hangplant is erg gemakkelijk in de verzorging. Zorg ervoor dat de Hedera altijd een vochtige grond heeft. Ook hoeft de Hedera niet in de zon te staan, sterker nog: deze plant houdt wel van schaduw. Deze hangplant is niet alleen leuk voor binnen, maar in de tuin of voor op het balkon is het ook een echte eyecatcher. 

Chinees lantaarnplantje

De Latijnse naam van het Chinees lantaarnplantje is Ceropegia Woodii, ook staat hij wel bekend als string of hearts. Deze plant is bij veel mensen favoriet. Hij groeit namelijk in een streng met hartvormige blaadjes. Erg leuk en lief. Ook is deze plant gemakkelijk in de verzorging, hij doet het namelijk erg goed op verschillende plekken. Toch wil hij het liefst staan op een lichte plaats. De Ceropegia Woodii is van nature een vetplant, dus hij heeft niet veel water nodig.

Scindapsus Pictus

Deze hangplant is een erg mooie en makkelijke plant. Daarnaast is het een echte eyecatcher. De Scindapsus Pictus heeft namelijk zilveren vlekken op het blad, een erg unieke eigenschap. De plant doet het goed zowel plekken met veel licht, maar ook waar minder licht is. Zorg er wel voor dat hij niet pal in de zon staat, dit kan schade aanrichten op het blad. Deze plant heeft ook niet ontzettend veel water nodig, één keer in de week is zeker genoeg.

Chlorophytum 

De Chlorophytum, beter bekend als de graslelie, is een erg gemakkelijke en snelle groeier. Deze plant groeit stengels naar beneden, wat een erg mooi zicht is. Ook kun je deze plant erg gemakkelijk stekken. Deze plant heeft niet veel zonlicht nodig en doet het ook goed op plekken met wat schaduw. Deze plant heeft één keer in de week water nodig.

Epipremnum aureum

Deze hangplant, de Epipremnum aureum – die ook wel drakenklimop wordt genoemd, is erg populair en gewild. Hij is namelijk gemakkelijk en ziet er erg mooi uit. Er zijn verschillende varianten van deze plant, voor ieder wat wils. Ze groeien erg snel en zijn er makkelijk. Zo hebben ze niet veel zonlicht nodig en hebben ze in de zomer twee keer per week water nodig. In de koudere periode is dit maar één keer in de twee weken. 

Veelgestelde vragen

Wat is een mooie hangplant voor in de woonkamer?

Er zijn een aantal hangplanten die de eyecatcher kunnen zijn in jouw woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan de klimop, drakenklimop of het Chinees lantaarnplantje.

Hoe laat je een hangplant klimmen?

Hangplanten kun je ook laten klimmen. Zet bijvoorbeeld een mosstok in de potgrond en bindt de stengels hieraan vast. Als je de plant over de muur wil laten klimmen, kun je deze vastmaken met haakjes.

Wat zijn makkelijke hangplanten?

Een eenvoudige hangplant is bijvoorbeeld het Chinees lantaarnplantje. Ook de klimop is gemakkelijk. Deze groeien erg hard zonder dat je er veel aandacht aan hoeft te besteden.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *