Je wil natuurlijk het beste voor jouw groene pareltjes, daarom zijn er verschillende producten die jouw planten echt laten stralen. Natuurlijk zijn er ook andere verschillende producten die erg handig zijn voor het verzorgen van jouw plant. Hieronder vind je verschillende musthaves voor jouw kamerplanten, die jij echt moet hebben!

Plantenvoeding

De mineralen die in de plantenvoeding zit, helpt jouw plant met de ontwikkeling en groei. Ook zorgt plantenvoeding voor een mooie uitstraling en een gezonde glans. Er zijn verschillende soorten plantenvoedingen. Het ligt er maar net aan om wat voor plant het gaat. Laat je goed informeren en doe je research.

Een plant kan prima leven zonder plantenvoeding, maar het heeft meer voordelen om jouw planten om de zoveel tijd wel te voeden. Ook heb je meer kans op ongedierte als je jouw planten niet voedt. Plantenvoeding verzekert jou op mooie en gezonde planten.

Insectenbestrijding

Het is belangrijk om altijd insectenbestrijding in huis te hebben. Je wilt natuurlijk niet dat een plant met beestjes de rest van jouw planten besmet. Wolluis is bijvoorbeeld ook zoiets vervelends. Zodra je beestjes of insecten tegenkomt en je hebt de producten al in huis, is dat mooi meegenomen.

Rouwvliegjes komen ook erg vaak voor, ook deze kun je gemakkelijk bestrijden met de goede middelen. Laat je goed informeren of doe research. Voor bestrijdingsmiddelen kun je terecht bij het dichtstbijzijnde tuincentrum of je kunt zoeken op internet. Zodra je beestjes tegenkomt in jouw plant en je hebt niet de juiste producten in huis, is het van belang dat je deze plant weghoudt bij je andere groene parels. 

Potgrond

Eigenlijk is potgrond best vanzelfsprekend. Want ja, waar moet je anders je plant in planten? Je kunt natuurlijk ook je planten, planten in perliet, hydrokorrels of spaghnummos, maar potgrond is de populairste. Kies de juiste potgrond voor jouw plant. Je kunt hiervoor terecht bij het dichtstbijzijnde tuincentrum. 

Gieter en plantenspuit

Een gieter valt natuurlijk niet te missen. Je kunt natuurlijk ook je plantjes water geven met een flesje water, maar dit is niet precies en kan erg lomp gaan. Daarom is een gieter perfect om jouw groene vrienden water te geven. Ook is een plantenspuit erg handig, bijvoorbeeld voor tropische planten en hun bladeren.

Zonlicht

Ja, zonlicht is ook vanzelfsprekend en het is gratis, haha. Alle planten hebben zonlicht nodig, zorg er dus voor dat jouw kamerplanten lekker in het zonnetje kunnen staan. Zo kunnen jouw plantjes lekker en snel groeien. Let erop dat sommige planten richting de zon groeien. Het kan dus zo zijn dat je plant in de richting van het raam groeit, houd dit dus goed in de gaten.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak heeft een plant plantenvoeding nodig?

Het is belangrijk dat je alleen plantenvoeding geeft aan jouw plant in het voorjaar. Geef overigens nooit plantenvoeding als het gaat om een nieuwe plant, of als de plant net nieuwe potgrond heeft. Een plant kan namelijk ook té veel voeding krijgen, waardoor de wortels kunnen verbranden.

Moet je een plant benevelen?

Sommige planten vinden het prettig als je de plant benevelt met een plantenspuit. Hierdoor gaat de luchtvochtigheid ook iets omhoog.

Welke potgrond is geschikt voor mijn plant?

Universele potgrond is geschikt voor vrijwel iedere plant, maar sommige planten hebben behoefte aan iets meer. Denk bijvoorbeeld aan een orchidee, deze wil graag in orchideeënpotgrond staan. Deze potgrond is een stuk luchtiger dan de universele potgrond.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *