Als plantenliefhebber wil je natuurlijk elk hoekje van de kamer voorzien van een groene vriend. Helaas komt er niet in elk hoekje genoeg licht om de meeste planten te laten overleven. Gelukkig bestaan er ook een aantal planten die het prima vinden om in de schaduw te vertoeven. Hieronder stellen wij ze graag aan je voor.

1. Calathea

We herkennen de Calathea aan zijn kleurrijke bladeren met hun opvallende patronen. Het fijne aan deze plant is dat hij niet graag in de felle zon staat. De Calathea opent zijn bladeren om wat daglicht op te vangen en hij sluit ze weer als hij gaat slapen. Wanneer de Calathea op een te licht plekje staat vervagen zijn bladeren.

2. Dracaena Draco

De Dracaena Draco, ook wel de drakenbloedboom genoemd, vindt het prima om in de schaduw te staan. Wel heeft deze behoefte aan af en toe wat zonlicht om zijn rode puntige bladeren te doen shinen. Toch staat deze het liefst op een donkere plek, want direct zonlicht kan de plant helaas beschadigen.

3. Dieffenbachia

Vanwege het makkelijke onderhoud is de Dieffenbachia een favoriet bij veel huishoudens. Hij houdt eigenlijk van een donker plekje waar veel gefilterd licht komt. Dit is bijvoorbeeld achter een gordijn. Zeker in de warme zomerdagen verlangt hij naar een plekje achter een gordijn, een schot of een andere barrière. Let er wel op dat deze plant geen liefhebber is bij onze vierpotige huisgenoten. Gelukkig bestaan er wel andere planten die diervriendelijk zijn.

4. Sansevieria Trifasciata

Deze Sansevieria wordt ook wel de wijventong genoemd. Geen idee waarom. Maar goed, deze plant is een van de makkelijkste planten die er bestaat. Hij vraagt weinig onderhoud en hij groeit lekker door. Deze plant kan staan op een plekje in de schaduw, hoewel hij wel sneller groeit als hij licht ontvangt. Het maakt dus eigenlijk niet uit op welke plek je deze zet.

5. Philodendron Scandens

Wij houden ervan: de grote Philodendron-familie. Deze planten hebben allerlei verschillende vormen, groottes en kleuren. Deze planten kunnen prima vertoeven op een plekje in het donker, met name de Philodendron Scandens. Dit is een hangplant die groeit als kool én je kunt er makkelijk stekjes van maken. Ze houden trouwens wel van een vochtige omgeving en de grond mag niet te droog zijn, maar ook niet te nat. Deze vraagt dus wel een beetje aandacht van jou.

Veelgestelde vragen

Welke kamerplanten hebben weinig licht nodig?

Planten die weinig licht nodig hebben zijn onder andere de Calathea, Dieffenbachia en de Philodendron scandens.

Welke grote kamerplant kan in een donker hoekje staan?

Heb jij een donker hoekje in de woonkamer? Dan kan daar de Dracaena perfect staan.

Welke plant heeft veel licht nodig?

Onder andere de cactus, bananenplant en Strelitzia zijn planten die veel licht nodig hebben.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *