grote kamerplanten

Ben jij op zoek naar een grote kamerplant die zeker de aandacht mag krijgen? Dan heb je de keuze uit veel verschillende planten. Hierbij is het wel belangrijk dat je kijkt naar de behoeften van de kamerplant. Gaat jouw toekomstige plant op een licht of donker plekje staan? Hieronder zetten wij vijf grote kamerplanten op een rij inclusief zijn behoeften, zodat jij altijd de juiste keuze maakt.

1. Monstera

De monstera is een van de populairste kamerplanten op dit moment. Dat heeft te maken met zijn unieke uiterlijk, omdat er gaten in zijn blad zitten. Bovendien kan de monstera enorm groot worden. De monstera kan dan ook de eyecatcher van jouw woning worden. Maar, waar zet je ‘m neer? 

De monstera vindt het prima om zowel in de schaduw als in het daglicht te staan. Maakt jouw monstera blad aan zonder gaten? Dan wil de plant ietsje lichter komen te staan. Bovendien heeft de monstera ook niet heel veel water nodig. Een prima plant, dus.

monstera

2. Bananenplant

De bananenplant, ook wel musa genoemd, is net als de monstera een razendpopulaire plant. Met een bananenplant haal jij de groene sferen in huis en kun je genieten van de talloze stekjes die de plant aanmaakt. Wanneer de plant blij is zal hij namelijk allemaal baby’s aanmaken. Deze kun je vervolgens weer stekken en een nieuwe pot geven, zodat jij binnen no time jouw huis hebt omgetoverd tot een jungle.

Bovendien is de bananenplant makkelijk te verzorgen. Zet hem op een lichte plek neer en geef hem regelmatig water, en dat zal vanzelf zijn vruchten afwerpen.

musa

3. Alocasia zebrina

Een alocasia zebrina is een bijzondere plant. Hij heeft namelijk een apart uiterlijk. De stengels van de bladeren hebben wel wat weg van een zebra, vandaar ook de naam ‘zebrina’. Bovendien zijn de bladeren van de plant enorm. Deze plant zal een blikvanger zijn, maar hiervoor moet je hem wel juist verzorgen.

De alocasia zebrina wil graag water krijgen, om zijn natuurlijke habitat na te bootsen. Je hoeft niet bang te zijn dat je de alocasia te veel water geeft, want een teveel aan water zal hij aan de punten van zijn bladeren eruit ‘huilen’. Dit bijzondere proces wordt ook wel guttatie genoemd. Wel moet je uitkijken voor jouw meubels: waterdruppels kunnen lelijke plekken achterlaten. Daarnaast wil de alocasia op lichte plek staan.

alocasia

4. Ficus

De ficus is er in allerlei soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de ficus elastica, die uit kan groeien tot een echte boom. Deze plant wil je dan ook zeker in je huis hebben. Bovendien is het een zeer krachtige plant die makkelijk te verzorgen is, maar ook een tikkeltje gevoelig is.. 

De ficus doet ‘m op zijn best wanneer je de plant op een lichte plek zet. Is de standplaats te donker? Dan herken je dat aan verkleurde bladeren aan de binnenkant. Daarnaast wil een ficus niet heel veel water. Geef in de zomer twee keer per week water en in de winter een keer per week. Doe dit het liefst op dezelfde dag, aangezien de plant erg gevoelig is voor veranderingen. Verplaats de plant daarom ook niet van standplaats.

ficus

5. Yucca

Zeg hallo tegen tropische sferen wanneer je een yucca in huis haalt. Het heeft wel iets weg van een palmboom met zijn grote stam en puntachtige bladeren. Hij zal dan ook zeker de aandacht van iedereen trekken, en dat mag ook zeker. Bovendien is de yucca ook nog eens heel makkelijk te verzorgen: wat wil je nog meer?

De yucca wil namelijk graag op een licht plekje staan. Ook wil de plant niet heel veel water krijgen. Eigenlijk hoef je de plant dus helemaal niet veel aandacht te geven.

yucca

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een grote kamerplant?

Een grote kamerplant staat niet alleen mooi in de woonkamer, het is ook nog eens goed voor je. Een plant zorgt er namelijk voor dat de lucht schoon wordt, allergieën worden voorkomen en dat je stressniveau daalt.

Welke grote kamerplant is makkelijk te verzorgen?

Een yucca is een grote kamerplant die niet veel aandacht nodig heeft: zet hem op een lichte plek en geef hem weinig water.

Welke grote kamerplant staat graag in de zon?

Een grote kamerplant die graag in de zon staat, is onder andere de strelitzia en de bananenplant.

Pagina beoordelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *