De spathiphyllum heeft gelukkig in ons kikkerlandje een andere naam gekregen, namelijk de lepelplant. Wanneer jij deze plant goed verzorgd zal hij jou belonen met prachtige witte bloemen. Behoor jij tot de groep mensen die hun plant standaard te veel water geeft? Goed nieuws: je kunt de lepelplant onmogelijk verdrinken.

Oorsprong 

De lepelplant komt van oorsprong uit het Amazonegebied en is hier een bodembedekker. Met name in Colombia en Brazilië komt de Lepelplant veel voor, en natuurlijk vandaag de dag nog steeds in onze woonkamer.

Dier- en kindvriendelijk

De lepelplant is licht giftig, vooral de bladeren.

Water

De lepelplant verlangt naar veel water. In het Amazonegebied komt het namelijk regelmatig voor dat de rivieren overstromen waardoor de lepelplant soms wel weken onder water kan blijven. En ja, je leest het goed: bij de Lepelplant is het niet erg als deze af en toe natte voeten heeft. Als de bladeren gaan hangen is het weer tijd voor een dorstlessing.

Licht

De lepelplant staat graag in de halfschaduw: niet in de volle zon maar ook niet volledig in de schaduw. Van direct licht zal hij snel gele bladeren krijgen maar in de schaduw zal deze groene vriend niet bloeien.

Voeding 

De lepelplant is een flinke groeier en heeft dus zo nu en dan ook behoefte aan wat voeding. Je kunt hem een keer in de maand voeding geven: doe dit overigens wel alleen in de lente- en zomermaanden. Bruine punten aan de bladeren kunnen een teken zijn van gebrek aan voeding.

Verpotten

Na drie jaar is de lepelplant wel toe aan een nieuw huisje. Kies voor een pot die ongeveer twintig procent groter is dan zijn oude pot en de Lepelplant zal weer flink gaan groeien.

Lijst met de 10 beste Spathiphyllum aanbiedingen

Pagina beoordelen?