Groene inhoudsopgave
Bieslook mag zeker niet ontbreken in jouw kruidentuin. Je kunt met deze kruid alle kanten op: voor op de tomatensoep, door de rauwkost of als garnering op een eitje. Heerlijk! Daarnaast laat de bieslook prachtige paarse bloemen zien. Deze zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook nog eens eetbaar.
Planten
Vanaf maart kun je de zaden van de bieslookplant zaaien onder glas. Je kunt er ook voor kiezen om te wachten tot mei, want dan mogen ze meteen in de volle grond. Zaai de zaden in groepen van drie met een afstand van zes centimeter en ongeveer een halve centimeter diep. Let er wel op dat de grond goed is opgewarmd; bieslook kan niet goed tegen kou.
Verzorging
De bieslook lust wel een slokje water. Geef hem daarom – vooral in droge periodes – regelmatig water. Check dus zo nu en dan of de grond niet is uitgedroogd. Daarnaast zal hij het goed doen op een plekje in de halfschaduw. Als de sprieten geel worden staat de bieslook op een te warme plek.
Bieslook is winterhard, maar sterft wel af. In het voorjaar zal de bieslook weer opkomen. Als er strenge vorst op komst is kan de bieslook er wel moeite mee hebben.
Oogsten
Je oogst de sprieten van de bieslook wanneer jij wil. Ze moeten hiervoor echter wel groot genoeg zijn. Knip de sprieten zo kort mogelijk af. Eventueel kun je ze nog een aantal dagen bewaren in de koelkast als je ze bewaart in een stukje keukenrol. Na een knipbeurt zal de bieslook weer nieuwe sprieten produceren.
Vermeerderen
Je kunt bieslook vermeerderen door de bolletjes op te graven, te scheuren en opnieuw te planten. Het voorjaar is het juiste moment om de bieslook te scheuren. Scheur de kluit voorzichtig los en maak hiervan meerdere plantjes. Vervolgens kun je deze weer opnieuw in de grond planten.
Lijst met de 9 beste Bieslook aanbiedingen