twee roze kardinaalsmutsen en een oranje kardinaalsmuts

Met de kardinaalsmuts krijgt jouw tuin net iets meer body. Zo hebben deze planten groene bladeren met een bont uiterlijk en unieke bloemen. Ook zijn bijen dol op de bloemetjes van deze plant: deze zitten namelijk vol met nectar. Voor een bijvriendelijke tuin mag de kardinaalsmuts zeker niet ontbreken.

Oorsprong

Van nature komt de kardinaalsmuts voor in Europa, China, Japan en Oost-Azië. Vooral op kalk en klei doet de kardinaalsmuts het goed in het wild, en ze zijn vaak te zien in struwelen en heggen. De kardinaalsmuts behoort tot de Ceastraceae-familie.

Vermeerderen

Je kunt de kardinaalsmuts op verschillende manieren vermeerderen. Je kunt direct na de oogst de pit in de grond stoppen, waardoor er een jonge struik kan groeien. Ook kun je een tak naar de grond toebuigen van de moederplant. Wanneer deze steeds in aanraking komt met de grond, maakt deze tak wortels aan. De laatste methode is om de Kardinaalsmuts te stekken. Je snijdt simpelweg een tak af en stopt deze in de vochtige grond.

Verzorging

Wanneer de kardinaalsmuts net deel uitmaakt van jouw tuin, moet je deze regelmatig water geven. Als de wortels diep genoeg zijn gegroeid, redt hij het op zijn eigen houtje. Bij extreem warm weer is het natuurlijk wel nodig om water te geven. Daarnaast is het belangrijk dat de grond luchtig is. Ook is de Kardinaalsmuts niet kieskeurig wat betreft standplaats. Het meer zon, hoe bonter het blad zal worden.

Groei en bloei

De kardinaalsmuts kan bloeien in mei, maar meestal is dit pas in augustus of september. Gelukkig is deze plant winterhard en kan dus prima worden gediend als haag. Daarnaast is het een langzame groeier.

Snoei 

Je kunt eventueel kruisende takken weghalen zodat de kardinaalsmuts zijn vorm behoudt. Ook is het altijd belangrijk om dode takken en bladeren weg te halen. Zo zal deze plant nog beter groeien.

Lijst met de 10 beste Kardinaalsmuts aanbiedingen

Pagina beoordelen?