Groene inhoudsopgave
De klokjesbloem kan jou wel meerdere keren per jaar belonen met prachtige paarse bloemen. Het zijn vrolijke, kleine bloemetjes die jouw dag zeker zullen opfleuren. Ook kan deze bodembedekker shinen in iedere tuin.
Oorsprong
De klokjesbloem wordt ook wel campanula genoemd. Deze plant komt oorspronkelijk uit de bergen waar hij vooral te zien was tussen de rotsen en op de bergen. Dit maakt de klokjesbloem ideaal als bodembedekker, maar ook als goede klimmer op een stenen muur of tussen voegen.
Vermeerderen
Strooi de zaadjes van de campanula uit in een tuin waar de grond luchtig is. Een pot vindt de plant overigens ook prima. Druk de zaden iets aan, en bedek deze niet met potgrond. Ze hebben namelijk licht nodig om te kunnen ontkiemen. Let er wel op dat de plant een jaar de tijd nodig heeft om te kunnen kiemen en bloeien. Wanneer je dus in mei tot juli gaat zaaien, heb je het jaar daarop bloemen. Ook kun je in de herfst zaaien.
Verzorging
De campanula groeit op iedere grondsoort, maar doet het nog beter in een kalkhoudende grond. Daarnaast vindt deze plant het prima om in de zon of halfschaduw te staan. Over het algemeen kan de plant redelijk goed tegen de droogte, maar in de bloeiperiode mag je deze wel twee keer per week water geven.
Groei en bloei
De campanula groeit meestal ergens tussen juni en augustus. Ook heb je kans op een nabloei in september. De plant wordt meestal zo’n tien centimeter hoog. Daarnaast is de campanula winterhard, wat betekent dat je volgend jaar opnieuw kunt genieten van de kleurrijke bloemen.
Snoei
Haal de uitgebloeide bloemen weg en knip de uitgebloeide stengels tot net boven de grond af wanneer het groeiseizoen voorbij is. Dit is meestal in september.